DUMINICĂ, 30 NOIEMBRIE, VOTAŢI EUROPA!

30 noiembrie 2014 este o zi crucială. Această zi incontestabil va rămîne în istoria Republicii Moldova. Dar cum va rămîne: ca o zi de trezire şi demnitate naţională, o zi luminoasă sau o zi a trădării intereselor acestui popor, o zi de umilinţă pentru istoria neamului nostru? Pe 30 noiembrie, zi de o importanţă deosebită, se va da lupta între lumină şi întuneric, între civilizaţie şi barbarism, între progres şi regres, lupta pentru un trai decent şi garantat sau alături de urmaşii cotropitorilor tătaro-mongoli, lupta între forţele patriotice şi cele vîndute intereselor Rusiei.

Duminică va fi ziua responsabilităţii maxime a tuturor cetăţenilor de bună credinţă ai acestei ţărişoare, hăcuită şi torturată de ruşi şi lichelele antinaţionale. Situaţia impune minte clară, chibzuinţă majoră după ce vom primi buletinul de vot şi înainte de a ajunge la urna de vot. Gîndiţi-vă la viitorul copiilor voştri, nepoţilor şi strănepoţilor, nu-i întoarceţi în sclavie. Gîndiţi-vă bine ale cui interese le promovează şi apără Partidul Socialiştilor în frunte cu I. Dodon, trădător nu numai de partid, dar şi de ţară, Patria (deşi nu-i clar care patrie şi a cui?) în frunte cu milionarul trimis aici de Moscova R. Usatîi, Partidul Comuniştilor în frunte cu generalul sovietic de poliţie în rezervă V. Voronin?

Aceste partide sînt coloana a V-a a Moscovei de rînd cu alte forţe locale ostile poporului băştinaş. Nu întîmplător „Preasfinţitul” Kiril l-a blagoslovit pe I. Dodon pentru faptele „nobile” ale acestuia (ziarul „Socialistul” din 5-9 noiembrie), pentru deturnarea Republicii Moldova de la cursul european. Cred că ar fi mult mai creştineşte din partea Patriarhului Kiril să stopeze nimicirea poporului înfrăţit ucrainean de către mercenarii ruşi decît să blagoslovească trădătorii naţionali la destabilizarea situaţiei în Moldova în perioada electorală.

Stimaţi alegători!

De activismul şi decizia Dumneavoastră pe care le veţi demonstra pe 30 noiembrie depinde pe ce cale va merge Moldova după alegeri. Pe calea civilizaţiei şi progresului european sau pe calea barbariei agresorului rus, care pe parcursul întregii istorii de dezvoltare ca stat a dus numai războaie de cucerire şi subjugare a popoarelor vecine mai mici, ajungînd la ora actuală să-şi nimicească şi fraţii de sînge. Încă cu şase sute de ani în urmă clarvăzătorul Nostradamus a numit Rusia ţară enigmatică, barbară şi periculoasă , care nu s-a schimbat spre bine pînă în prezent.

Gîndiţi-vă că toate schimbările, fie şi modeste, dar spre bine, din ultimii ani (drumuri construite şi reparate, grădiniţe, şcoli, sisteme de irigare restabilite, aprovizionarea cu apă potabilă a multor localităţi, reutilarea multor spitale cu echipamente moderne ş.a.) au fost efectuate şi au continuitate pe bani şi cu susţinerea Uniunii Europene, SUA, Canadei, Japoniei şi Chinei. În acelaşi timp, „ajutorul” acordat de Rusia s-a constituit numai din embargouri!

Stimaţi concetăţeni!

Renunţaţi la sclavie, la trecut, la umilinţă, la întuneric! Susţineţi lumina, progresul, civilizaţia, viitorul garantat, bunăstarea tuturor! Demnitatea omenească – mişcarea europeană! Votai partidele care călăuzesc Moldova pe calea europeană!

Ion TULBURE, pensionar