DOVEZI INCREDIBILE

Pămîntul este gol pe dinăuntru şi LOCUIT

Edmund Halley a rămas în istorie ca primul astronom care a calculat orbita unei comete ce trece pe lîngă Pămînt la fiecare 76 de ani. Obiectul ceresc, cunoscut azi drept cometa Halley, şi-a făcut pentru prima oară apariţia sub acest nume, în 1682.

În următorul deceniu, atenţia lui Halley n-a mai fost atrasă de cer, ci de pămînt, sau mai curînd de tărîmul care s-ar fi aflat sub pămînt.

El a început să susţină că Pămîntul era gol pe dinăuntru, fiind populat de oameni şi sălbăticiuni. Teoria lui Halley se baza pe faptul că existau variaţii ale cîmpului magnetic terestru, de-a lungul timpului. Halley a sugerat că există mai multe tipuri de cîmpuri magnetice, dintre care unul emana dintr-o sferă aflată în interiorul Pămîntului.

În cele din urmă a dezvoltat teoria că existau patru sfere concentrice şi goale în interiorul planetei. El credea că interiorul Pămîntului era populat cu viaţă şi avea o atmosferă luminoasă. Aurora boreală, concluziona el, era de fapt o emanaţie de gaze radiante din interiorul planetei, care se degajă prin straturile subţiri ale crustei polilor.

Sursa: Revista Presei