Dovada credibila ca reincarnarea este reala: un copil si-a recunoscut asasinul dintr-o viata anterioara

Deşi reîncarnarea rămîne încă o idee străină şi greu de acceptat, cazul unui copil care şi-a recunoscut asasinul dintr-o viaţă anterioară a dat de gîndit scepticilor. În ciuda unui număr impresionant de cazuri de vieţi trecute documentate pînă în prezent de anumiţi oameni de ştiinţă, există numeroşi savanţi şi simpli cetăţeni care evită să discute deschis despre acest subiect pentru a nu avea de înfruntat scepticismul unei societăţi ancorate în materialism şi doctrină ştiinţifică şi care lasă puţin loc domeniului spiritual, mistic sau al paranormalului.

La Simpozionul internațional de Parapsihologie, desfășurat în Decembrie 1975 în orașul francez Reims – la care au participat numai cunoscuți oameni de știință – profesorul Jean Dierkens a relatat o întîmplare deosebit de sugestivă. Cazul respectiv fusese prezentat anterior, de către un medic legist din Turcia, atît la un Congres internațional ținut la Monaco, cît și la un Simpozion desfășurat la Edinburgh. Iată pe scurt conținutul relatării:

Într-un oraș din Turcia, într-o bună zi, în plină stradă, un copil a început să strige: „acesta e cel care m-a omorît, el m-a omorît!” Un polițist aflat în apropiere auzind aceste cuvinte, nu a stat să le analizeze și i-a dus, atît pe cel acuzat (un om vîrstnic) cît și pe copil, la postul său de cartier.

A urmat o anchetă destul de ciudată, în cadrul căreia înşiși părinții copilului au fost foarte surprinși de comportarea fiului lor. Dar, treptat, adevărul a ieșit la iveală: investigat separat, arestatul a recunoscut, la un moment dat, că, pe cînd era mai tînăr, a înjunghiat pe cineva. A scăpat însă de pedeapsă, din lipsă de probe din partea acuzării. Scoțîndu-se de la arhivă dosarul procesului respectiv, s-a constatat un fapt uimitor: exact în locurile loviturilor de pumnal aplicate fostei victime – amplasarea rănilor fiind desenată precis în dosar – copilul avea pe spate semne întru totul similare!

În concluziile prezentării sale, profesorul s-a exprimat foarte semnificativ: „Ipoteza reîncarnării trebuie să fie considerată cu calm și seninătate. Lumea întreagă vorbește despre ea, singur Occidentul continuă să o ignore.”