DOVADA CĂ IISUS NU ESTE SINGURUL

Există şi alţi Mîntuitori, cu aceleaşi caracteristici

Majoritatea ştim de coincidenţele izbitoare între Dumnezeul Soarelui al Egiptului, Horus, de acum 5.000 de ani şi acest Iisus, născut cu 3000 de ani mai tîrziu. Pe baza hieroglifelor antice din Egipt se cunosc multe despre acest zeu.

Horus avea un duşman numit SET. Acesta era personificarea întunericului sau a nopţii. Metaforic vorbind, în fiecare dimineaţă Horus cîştiga bătălia împotriva întunericului, în timp ce seara Set îl învingea pe Horus, trimiţîndu-l în lumea subterană. Cu toţii ştim că binele contra răului sau luminii contra întunericului sînt cele mai omniprezente dualităţi mitologice cunoscute vreodată, potrivit descoperă.org. Iată cîteva asemănări şi “coincidenţe” între Horus şi Iisus.

Horus

- Horus s-a născut pe 25 Decembrie din fecioara Isis.

- Naşterea lui a coincis cu răsărirea unei stele în Est care a fost urmărită de trei regi în dorinţa de a găsi şi preamări pe Mîntuitorul noul născut.

- La vîrsta de 12 ani era un copil – Învăţător.

- La vîrsta de 30 de ani a fost botezat de Anap, după care şi-a început lucrarea.

- Horus avea 12 discipoli cu care mergea peste tot, înfăptuind miracole ca mersul pe apă, vindecarea bolnavilor etc.

- Horus era cunoscut sub mai multe nume sugestive ca: “Adevărul”, “Lumina”, “Fiul ales a lui Dumnezeu”, “Bunul Pastor” etc.

- După ce a fost trădat de Typhon, Horus a fost crucificat.

- A fost îngropat, iar după 3 zile a revenit la viaţă.

Aceste însuşiri ale lui Horus s-au răspîndit în multe alte culturi ale lumii care şi-au CREAT Dumnezei după aceeaşi structură mitologică de bază.

Alţi Mîntuitori cu aceleaşi caracteristici:

- Attis din Phrygia, născut din fecioara Nana, pe 25 Decembrie, crucificat, pus în mormînt şi înviat după 3 zile.

- Krishna din India, născut din fecioara Devaki, a cărui venire pe lume a coincis cu răsărirea unei stele în Est. A înfăptuit miracole cu discipolii săi şi a înviat după moarte.

- Dionysos din Grecia, născut dintr-o fecioară pe 25 Decembrie. Era un învăţător care călătorea înfăptuind miracole cum ar fi transformarea apei în vin. Era denumit ca “Regele Regilor”, “Unicul fiu zămislit de Dumnezeu”, Afla şi Omega, şi în multe alte feluri. Şi el a înviat după moarte.

- Mithra din Persia, născut din fecioară pe 25 Decembrie. Avea 12 discipoli şi înfăptuia miracole. După moarte a fost îngropat şi a înviat după 3 zile. Şi el era numit tot “Adevărul” sau “Lumina”. Ziua sacră de adorare a lui Mithra era Duminica.

Iată cîţi Mîntuitori au existat (iar aceasta nu este o listă completă) de-a lungul timpului şi subscriu la aceste caracteristici generale: naşterea din fecioară virgină pe 25 Decembrie, învierea după 3 zile etc.

Sursa: Obiectiv.info.ro