DONALD TUSK: NU AU EXISTAT PROPUNERI DE ÎMPĂRŢIRE A UCRAINEI ÎN TIMPUL ÎNTREVEDERILOR MELE CU PUTIN

Nu au existat propuneri de împărţire a Ucrainei în timpul întrevederilor mele cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri fostul premier polonez Donald Tusk, comentînd pe marginea interviului oferit de fostul şef al diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski publicaţiei americane Politico, informează agenţia de presă Tass.

«În timpul niciuneia dintre întrevederile mele cu preşedintele Putin nu au existat niciun fel de propuneri (în acest sens)», a spus Tusk, într-un interviu acordat unui post de radio din Polonia.

Potrivit politicianului, în anul 2008 menţionat de Sikorski nici măcar nu a existat o întrevedere a sa cu Putin, «au fost doar discuţii în cerc restrîns care nu se refereau la Ucraina».

«Toată această poveste demonstrează că memoria îl poate înşela pe om», a subliniat Donald Tusk, constatînd că în prezent acest caz poate fi considerat deja închis.

Într-un interviu acordat publicaţiei americane Politico, Sikorski a declarat că în 2008 preşedintele Vladimir Putin i-ar fi sugerat lui Donald Tusk o posibilă împărţire a Ucrainei între Rusia şi Polonia. Ulterior, Sikorski a declarat că o parte din declaraţiile sale au fost interpretate greşit.

La rîndul său, Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui rus, a calificat articolul apărut în presa americană drept «balivernă». «În primul rînd, nu cunoaştem foarte bine «creaţia» acestei publicaţii. În general, însă, această informaţie pare a fi «balivern㻫, a declarat Peskov pentru Gazeta.

Sursa: Agerpres