DONALD TUSK: „APRECIEM POZITIV ALEGEREA STABILA SI CONSISTENTA PROEUROPEANA A REPUBLICII MOLDOVA”

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întîlnit pe 26 februarie, la Bruxelles, cu Preşedintele Consiliului European Donald Tusk, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în capitala europeană.

„Această vizită are o semnificaţie deosebită pentru mine, fiind chiar la începutul mandatului meu de Prim-ministru”, a spus şeful Executivului moldovean.

După întrevedere, cei doi oficiali au susţinut un briefing comun de presă. Chiril Gaburici a spus că vizita este una foarte importantă pentru ţara noastră, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. „Am onoarea să conduc un Guvern proeuropean, este un început pentru mine şi pentru Republica Moldova, care îşi urmează cursul european, pornit în anul 2009. Uniunea Europeană este unul dintre cei mai importanţi parteneri externi ai Republicii Moldova. Acesta este un parteneriat pentru viitorul european al ţării mele şi este un angajament puternic din partea noastră de a accelera reformele, astfel încît procesul de integrare europeană să ofere beneficii reale cetăţenilor ţării noastre”, a menţionat Chiril Gaburici.

Şeful Executivului de la Chişinău s-a referit şi la priorităţile Guvernului: reforma în justiţie, combaterea corupţiei, asigurarea unui sistem bancar transparent, creşterea economică durabilă. Chiril Gaburici a precizat că monitorizarea din partea UE va fi la fel de importantă ca şi asistenţa oferită ţării noastre pentru realizarea reformelor.

La rîndul său, Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a reiterat sprijinul Uniunii Europene oferit Republicii Moldova. „Apreciem pozitiv alegerea stabilă şi consistentă proeuropeană a Republicii Moldova. În regiune, Republica Moldova este un exemplu de alegeri şi ambiţii proeuropene”, a subliniat Donald Tusk.

Premierul Chiril Gaburici se află la Bruxelles în zilele de 26 şi 27 februarie, în fruntea unei delegaţii din care mai face parte vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Aceasta este prima vizita oficială a lui Chiril Gaburici în străinătate, după învestirea în funcţia de Prim-ministru.