DOMNULUI GIGI BECALI

Scrisoare deschisă

Mult stimate domn, mă numesc Vasile Gaină, originar din Republica Moldova, de specialitate oenolog, cu stagiu de muncă de 34 ani.

În anul 2006, luna august, am fost invitat să activez la SC „Ostrovit” SA de către dl. Horia Culcescu, în calitate de oenolog.

Am acceptat propunerea respectivului domn şi am lucrat în calitate de inginer oenolog la cramele „Lipniţa” şi „Ostrovit” din august 2006 şi pînă în martie 2014.

Pe parcursul activităţii la crame, am participat concomitent şi la construcţia mănăstirii „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Lipniţa, judeţul Constanţa, în calitate de translator (limbile bulgară - română). Acolo mi s-a spus că această mănăstire se construieşte din donaţiile dlui Gigi Becali.

La început de activitate mi s-a promis un salariu pe care l-am acceptat. Cu părere de rău, promisiunile dlui Horia s-au dovedit a fi vorbe goale.

De nenumărate ori, cînd insistam să fiu remunerat conform înţelegerii, mi se tot explica că pentru moment întreprinderea duce lipsă de finanţe şi că voi fi remunerat ceva mai tîrziu. Dacă a fost nevoie de salariul meu pentru a finisa construcţia mănăstirii, lasă să fie aşa, dar eu nu pot şi nici nu vreau să mă laud cu aceasta.

Ştiindu-vă ca pe un om de afaceri foarte serios, sper să mă ajutaţi să fiu remunerat conform înţelegerii cu dl. Horia Culcescu. La ai mei 56 ani, experienţa îmi spune că e posibil ca cel ce a greşit să fie în stare să repare o greşeală din proprie voinţă, fără presiuni. Ştim cu toţii că faceţi acte de caritate de amploare. Cu acest prilej, vă rog, ajutaţi-mă să mi se facă dreptatea pe care o aştept de 9 ani.

Cu profund respect şi speranţă,

Vasile GAINĂ