DOLIU MONDIAL, A MURIT UNUL DINTRE CEI MARI MUZICIENI

Mesaj superb înainte de moarte

Presa internațională transmite o veste tristă: a decedat o adevărată legendă a muzicii, pianistul și compozitorul american Chick Corea, care a lăsat un mesaj superb în ultimele clipe de viață

Legenda muzicii jazz, marele pianist, compozitor și lider de band Chick Corea, a decedat ”de o formă rară de cancer” la vîrsta de 79 de ani.

Promotorul stilului liber jazz fusion, are compoziții devenite clasice și este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai stilului.

Corea a decedat pe 9 februarie, în urma unui cancer rar, descoperit recent, dar vestea moții a fost transmisă abia azi noapte.

Pe Facebook, apare un mesaj pe care marele muzician l-a transmis cu puțin înainte de deces.

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care de-a lungul călătoriei mele au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins”, a scris Chik Corea în ultimul său mesaj.

”Am speranţa că cei care au o idee bună să cînte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi”, a scris marele artist.

”Și pentru prietenii mei, muzicieni uimitori care mi-au fost ca o familie de cînd vă cunosc: A fost o binecuvîntare și o onoare să învăț de la voi toți”, transmite emoționant artistul. ”Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut, și să fac asta cu toți artiștii pe care îi admir atît de mult - aceasta a fost bogăția vieții mele”.

Sursa: sputnik.md