Doi soti din Illinois au murit tinindu-se de mina, in decurs de 40 de minute, dupa o casnicie de 69 de ani

Doi soţi nonagenari din statul american Illinois, care au fost căsătoriţi timp de 69 de ani, au murit ţinîndu-se de mînă, la mai puţin de 40 de minute unul după celălalt, au anunţat membrii familiei lor, informează BBC.

Isaac Vatkin, în vîrstă de 91 de ani, a ţinut-o de mînă pe soţia lui, Teresa, în momentul în care aceasta a murit din cauza complicaţiilor generate de maladia Alzheimer, la vîrsta de 89 de ani, Sîmbătă, 22 Aprilie, a raportat cotidianul Daily Herald. Isaac Vatkin a murit şi el după 40 de minute. Membrii familiei lor spun că găsesc o anumită consolare în ideea că cei doi soţi au rămas împreună pînă la sfîrşit.

„Nu voiam să îi văd murind. Însă nimeni nu putea să ceară un final mai bun decît acesta”, a spus unul dintre nepoţii cuplului, William Vatkin. „Iubirea dintre ei era atît de puternică, încît pur şi simplu nu au putut să trăiască unul fără celălalt, a spus fiica lor, Clara Gesklin, la funeraliile comune ale părinţilor săi.”

„Au rămas îndrăgostiţi, literalmente, pînă la sfîrşit. Pînă în ultima secundă”, a spus rabinul Barry Schechter, care a condus slujba funerară, organizată la Shalom Memorial Funeral Home din Arlington Heights, o suburbie a oraşului Chicago.   Angajaţii de la Highland Park Hospital i-au găsit pe domnul şi doamna Vatkin în stare gravă, fără să reacţioneze la stimulii externi şi respirînd cu greutate şi au decis să le plaseze paturile unul lîngă altul. Membrii familiei l-au aşezat paturile în aşa manieră încît mîinile soţilor Vatkin să se atingă. Isaac şi Teresa Vatkin au locuit în Skokie, Illinois, şi au avut împreună trei copii, menţinînd o relaţie apropiată şi cu nepoţii lor.   Isaac Vatkin a fost distribuitor de carne, iar Teresa Vatkin a lucrat ca manichiuristă.

News.ro