DOI SOFERI AU URCAT BAUTI LA VOLAN SI AU TAMPONAT DOI PIETONI

Doi conducători auto au fost reținuți de poliție după ce au urcat băuţi la volan, au tamponat doi pietoni şi au fugit de la locul accidentului.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, primul accident a avut loc astăzi în raionul Florești. În jurul orei 05:00, o femeie de 59 de ani a fost tamponată de o mașină și lăsată în plină stradă. Aceasta mătura marginea carosabilului din satul Ion Vodă, raionul Florești. Victima a fost lovită de un automobil la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din localitatea Gura Camencii, același raion.

Conducătorul auto a fugit de la locul accidentului, iar femeia a decedat în scurt timp la spital. Şoferul a fost reținut la aproximativ 10 km de la locul incidentului. Acesta a fost testat cu aparatul alcoolscopic și s-a constatat că avea 0, 82 mg/l în aerul expirat. El și-a recunoscut vina și a spus că a fugit de la locul accidentului deoarece s-a speriat.

Ce-l de-al doilea accident s-a produs duminică, 23 iunie, în raionul Cantemir. Inspectorii de patrulare au reținut un șofer care a lovit un biciclist de 73 de ani, în satul Hănăseni, din raionul Cantemir. Șoferul în vîrstă de 29 de ani a fugit de la fața locului imediat după producerea accidentului. Șoferul a fost depistat ulterior în stare de ebrietate avansată.

Potrivit datelor INP, în ultimii doi ani aproximativ 600 de accidente rutiere au fost provocate de persoane ce conduceau autovehiculele în stare de ebrietate.