DOI ELEVI AU FOST ELIMINATI DE LA EXAMENUL DE BAC LA LIMBA DE INSTRUIRE

Doi elevi au fost eliminaţi astăzi de la examenul de Bacalaureat la limba de instruire pe motiv de tentativă de fraudare, cu 17 mai puţini decît anul trecut la aceeaşi probă.

Directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre elevii eliminaţi a fost prins cu telefon mobil, iar celălalt - cu cască.

„Încurajăm elevii să mizeze pe propriile cunoştinţe pentru a nu-şi compromite viitorul academic. Faptul că în acest an numărul elevilor eliminaţi este mult mai mic denotă că aceştia sprijină reformele Ministerului Educaţiei şi văd avantajele pe termen lung ale aprecierii obiective”, a menţionat Topală.

Conform regulilor de susţinere a examenelor de bacalaureat, în cazul anulării unei probe pe motiv de fraudare, se anulează notele la toate probele de examen, iar elevii respectivi pot susţine repetat Bacalaureatul abia la anul.

19712 candidaţi au susţinut astăzi examenul de Bacalaureat la limba de instruire. Următorul examen, la limba străină, va avea loc pe 9 iunie.