DOI CETATENI ROMANI, RETINUTI PE AEROPORTUL CHISINAU PENTRU CONTRABANDA CU TIGARI

Doi cetățeni români sînt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizîndu-se un profit consolidat de circa 15 mii de euro.

Reținerea a avut loc ieri, 28 iunie, în cadrul scanării bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Munich, inspectorii avînd suspiciuni asupra conținutului bagajelor a doi călători. Totodată, a fost implicat și patrupedul Serviciului Vamal, Mark, care, la fel, a semnalat prezența unor obiecte suspecte.

În rezultatul controlului fizic, inspectorii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au depistat în total 74 mii de țigarete, marca „Marlboro” și „Kent”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Bunurile erau disimulate în bagajele a doi cetățeni ai României, în vîrstă de 35, respectiv 53 de ani.

Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal conform art. 248 al CP al RM „Contrabanda”, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani, persoanele fiind reținute pe un termen de 72 de ore.

Sursa: agora.md