Dodon: "Nu vom admite ca pe pamintul moldovenesc sa domine trupele militare NATO si jandarmii romani"

Preşedintele Partidului Socialiştilor a comentat informaţia potrivit căreia pe teritoriul Moldovei va trece în marş o coloană de tehnică militară NATO, iar de Ziua Victoriei aceasta se va instaura în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. După cum a indicat politicianul, astfel de acţiuni nu pot fi numite altfel decît ocupaţie militară a Moldovei. 

„Este o palmă usturătoare dată şi Constituţiei Moldovei, şi Parlamentului RM, care a adoptat Declaraţia cu privire la suveranitatea şi neutralitatea permanentă a ţării”, a menţionat el. 

Politicianul a declarat că pacificatorii ruşi, care-şi fac misiunea în Moldova în corespundere cu acordul încheiat cu conducerea ţării şi în conformitate cu mandatul ONU, nu şi-au permis niciodată o astfel de neobrăzare, aroganţă şi obrăznicie. În acelaşi timp, Guvernul Moldovei, care acceptă desfăşurarea unui astfel de marş, comite un act de înaltă trădare şi trebuie să fie imediat destituit şi judecat, constată politicianul. 

„ PSRM planifică să iniţieze acţiuni de protest în masă împotriva sfidării grosolane a neutralităţii Republicii Moldova. La 9 Mai vom ieşi cu toţii la Marşul Victoriei şi, totodată, vom organiza acţiunea „Regimentul nemuritor al Învingătorilor”, cînd vom trece pe străzile chişinăuienilor cu fotografiile taţilor, bunicilor şi străbunicilor noştri, care au învins fascismul. Noi vom apăra neutralitatea şi statalitatea Republicii Moldova prin toate mijloacele legale şi nu vom admite ca pe pămîntul moldovenesc să domine trupele NATO şi jandarmii români”, a spus în final Igor Dodon.