DODON: „ION CEBAN VA FI GROPNICELUL LUI DORIN CHIRTOACA”

Liderul PSRM consideră că Ion Ceban va reuși să obțonă demiterea lui Dorin Chirtoacă prin referendul sau în alt mod, chiar dacă formațiunea pe care o conduce a pierdut de două ori în fața actualului primar al Chișinăului.

„Cred că toată lumea a observat lupta pe care o duce Ion Ceban cu primarul și să țineți minte că el va fi gropnicelul lui Dorin Chirtoacă. Nu a reușit Dodon, fiindcă atunci a fost ajutat de PD și Plahotniuc, nu a reușit dna Greceanîi anul trecut, fiindcă vă temeați de tancuri. Ion Ciobanu va reuși acest lucru prin referendum sau nu Chirotoacă va pleca din oraș. Ceban este foarte activ, are multe inițiative”, a declarat Igor Dodn în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.

El mai afirrmă că Ceban „a riscat cînd a cedat mandatul de deputat din Parlament și a mers în Consiliul Municipal Chișinău. Cine a mai făcut așa ceva? El nu s-a temut să fie deschise dosare penale. Acum este chemat la Procuratură că a scos un gard. În cazul de la Rîșcani, cînd a căzut un perete al băncii, deputații noștri erau tîrîți pe pămînd cînd au blocat bd. Moscova. El a demonstrat că are caracter”, condideră liderul PSRM.

Amintim că în prezent consilierii PSRM și PPEM pledează pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Referendumul poate fi organizat la un an după alegerea primarului, prin votul a 34 de consilieri municipali sau prin colectarea semnăturilor a 10% din alegătorii din municipiu (circa 64.000 de semnături).

Dorin Chirtoacă susține că nu se ține de funcția pe care o deține și este gata să plece dacă astfel vor decide alegătorii.

Actualul primar al capitalei este în funcție din anul 2007. Acesta a fost reales în 2011, cînd a cîștigat împotriva actualului lider PSRM, Igor Dodon și anul trecut, în 2015 cînd s-a impus contra Zinaidei Greceanîi.

Sursa: Agora.md