DODON ESTE DEJA CONDAMNAT DE ROMANI PENTRU CA VA CISTIGA ALEGERILE?

Bucureștiul ne asigură că vor avea loc proteste postelectorale ”voluntare”

Pe data de 13 Octombrie, analistul politic român Iulian Chifu, un susținător prolific al lui Plahotniuc și al regimului său mafiot, a publicat, pe site-ul Deschide.md, un articol intitulat ”Visele lui Dodon că frauda electorală nu va fi aspru sancționată. Ca-n Belarus!”, articol care a fost republicat pe 14 Octombrie în Adevărul.ro. Acest articol, care este extrem de mare și cu pretenții de ”analiză politică pertinentă”, pare a fi mai curînd un program amenințător, cu indicațiile și justificările de rigoare, a serviciilor secrete românești complice cu Plahotniuc la adresa lui Igor Dodon, a majorității moldovenilor care-l susțin și a liniștii și păcii sociale din Republica Moldova, după alegerile din ziua de 1 Noiembrie. Firește că asta în contextul anticipării victoriei lui Dodon.

Încă din titlu, analistul de curte al lui Plahotniuc decide, ”anticipativ”, că situația din Republica Moldova va fi la fel ca și cea din Belarus. În realitate, însă, serviciile secrete românești complice cu Plahotniuc vor să-i manipuleze din timp pe unii moldoveni, de așa manieră încît aceștia, iar aici e vorba despre cei care ”vor fi angajați la proteste”, să creadă că chiar așa și este. Diferența dintre Belarus și Republica Moldova este imensă. În primul rînd, Dodon nu e un dictator cu aspirații prezidențiale pe viață, ca Lukașenko. În al doilea rînd, Dodon e votat de moldoveni conștienți care, din start, îi resping pe acei candidați prezidențiabili aventurieri, rupți de realitate, demagogi de meserie, incompetenți și mincinoși.

Serviciile secrete românești, nostalgice după beneficiile pe care le aveau de pe urma Statului mafiot al lui Plahotniuc, avînd certitudinea că Dodon poate cîștiga cinstit alegerile, au planificat tulburări sociale masive pe modelul Belarus. Prin intermediul corupților politicieni români social-democrați, se va încerca acreditarea acestei diversiuni și la nivelul UE. Astfel, și prin intermediul lui Iulian Chifu, se dă ca ”fiind sigură” fraudarea alegerilor de către Dodon și, la fel de sigure, ne sînt garantate proteste masive care nu vor fi finanțate de nimeni! Oare, așa, peste noapte, susținătorii Opoziției au ajuns să se revolte neplătiți? Sigur că nu! Practic, se urmărește reeditarea evenimentelor din 7 Aprilie 2009 și lovitura de Stat de atunci!

În articolul-manifest-program despre care vorbim, pentru ”credibilitate”, Chifu și ”românii din umbra lui” vorbesc și despre implicațiile internaționale grave pentru Țară în cazul ”fraudării” planificate tot de ei. Asta sună a șantaj clar cu o realitate inventată abuziv pe care vor s-o construiască! De fapt, ei sînt cei care vor, prin proteste deja anunțate, să fraudeze, prin violență, alegerile pe care le poate cîștiga Dodon.

În perspectiva amenințătoare a acestui articol, Maia Sandu, din start, e dată drept cîștigătoare, fără drept de apel, a alegerilor. Tot ca un verdict incontestabil, Chifu scrie despre ”proteste masive pe toată linia din partea cetățenilor Republicii Moldova pentru furt, minciună, incompetență”. Înțelege cineva gravitatea acestor amenințări, care reprezintă clar amestec în treburile interne ale Republicii Moldova, prin anunțarea unor tulburări la care moldovenii nici nu se gîndesc? Vorbind despre ”inevitabile sancțiuni internaționale”, Chifu scrie despre ”proteste pe care nu și le poate imagina Igor Dodon”, despre ”Republica Moldova tensionată ca un butoi cu pulbere”. Dar el cum de își imaginează aceste proteste pe care nu le anunță nimic, de unde știe că vor avea loc? Asta, nu-i așa?, înseamnă că și el face parte din ”celula de criză” moldo-română care pregătește aceste servicii!

”Manifestaţiile de stradă vor izbucni cu forţă, cu resorturi profund interne. Şi fără finanţări din exterior”, ”Dodon nu a înţeles că lumea vrea să-l linşeze pentru propriile greşeli, nu pentru că e plătită de cineva din afară”, scrie amenințător, ca un călău, Chifu. Observați cum insistă asupra faptului că protestele anticipate nu vor fi finanțate din exterior. Oare chiar atît de ignoranți ne crede încît să nu avem certitudinea numeroaselor milioane de euro cu care Plahotniuc este dispus să le finanțeze cu orice preț?

Culmea ironiei: românul Chifu îl acuză pe Dodon de proporțiile atinse de pandemie, de parcă România și întreaga Europă dezvoltată ar duce-o mai bine!

În concluzie, constatăm că Igor Dodon este deja condamnat de români dacă va cîștiga alegerile, este condamnată și Republica Moldova cu instabilități sociale extrem de grave, dar și moldovenii simpli, ca victime colaterale. Toate astea în numele revenirii mafiotului Plahotniuc și a serviciilor secrete românești complice, care sînt nerăbdătoare să ajungă, iarăși, la ”butoanele informative” ale Republicii Moldova, firește că sub umbrela justificativă a ”pericolului rusesc” atît de necesar lor!

Mihai CONȚIU

Nistor Grigore 23.10.2020 - 11:57

Nu poti sa scrii aceste chestiuni daca nu esti pro Dodon, adica pro-rus, adica platiti din Banii pe care Dodon ii primeste de la Kremlin prin serviciile secrete rusesti.