DODON CATRE TRUMP: TRAGEDIA CARE A LOVIT SUA IN URMA CU 16 ANI ESTE O PAGINA PLINA DE DURERE PENTRU INTREAGA ISTORIE CONTEMPORANA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis, către Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, un mesaj de comemorare și susținere pentru poporul american, în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, „dramele și tragediile trebuie să ne solidarizeze, pentru că numai împreună le putem depăși pe cele mai dificile dintre ele”.

Totodată, în mesajul expediat către Donald Trump, șeful statului spune că, tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană.

„Cu toate acestea, omenirea nu trebuie să cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine. În toți acești ani, Republica Moldova și-a arătat solidaritatea cu poporul SUA, avînd convingerea că libertatea este cea mai importantă valoare a anului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin ajutor reciproc și prin acțiune concretă împotriva celor acre atentează la valorile sale.

În acest context, în numele poporului RM și al meu personal, vreau să transmit un mesaj de încredere și suport față de poporului american. Dorindu-vă multă sănătate și noi succese în activitatea Dvs., de mare răspundere, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea înaltei mele considerați”, a punctat Dodon.

Andriana CHEPTINE (tribuna.md)