Divorţuri celebre care au surprins întreaga lume

Cînd doi oameni care formează un cuplu perfect în viziunea noastră, care credem că se iubesc, se completează, se potrivesc fizic şi mental, dar auzim că s-au despărţit, dezamăgirea este apăsătoare.

Practic pierzi coordonatele care îţi ofereau, într-o oarecare măsură, credinţa că există cupluri care trec peste orice impediment şi cîştigă proba timpului. Am selectat cîteva divorţuri celebre care au surprins, au întristat chipuri, au ridicat semne de întrebare:

Preşedintele Africii de Sud, Nelson Mandela şi soţia sa Winnie

Cei doi formau genul de cuplu care îţi dădea impresia de tot unitar ce putea conduce o lume. Au rezistat 38 de ani, au trecut prin conflicte personale, dar şi politice, sociale, de interesa internaţional, dar după şase ani de la eliberarea din închisoare a lui Nelson Mandela, căsnicia lor s-a încheiat.

Denny DeVito şi Rhea Perlman

După 30 de ani de căsnicie, ai impresia că divorţul nici nu mai poate fi luat în calcul: s-au cunoscut în timp ce jucau, la doi ani după s-au mutat împreună, au avut trei copii împreună, au fost suficienţi de compatibili încît să îşi înnoiască jurămintele şi au continuat şi să lucreze împreună. Cu toate astea, după 30 de ani şi-au luat la revedere cu demnitate, asumîndu-şi un divorţ care a şocat pe toată lumea.

Robert Redford şi Lola van Wagenen

Era doar un tînăr aproape necunoscut cînd s-a căsătorit cu Lola van Wagenen, în 1958, iar divorţul a fost atît de bine păstrat secret încît s-a aflat despre el abia după zece ani. Potrivit declaraţiilor actorului Robert Redford, despărţirea a fost o decizie reciprocă, iar cuplu încă are sentimente profunde de iubire, de afecţiune, de prietenie.

Luciano Pavarotti şi Adua Veroni

Tot foarte longevivi au fost şi Luciano Pavarotti şi Adua Veroni care au divorţat după 35 de ani de căsătorie, artistul părăsind-o pe Adua pentru secretara sa, mai tînără decît propriile sale fiice. Adua a accepta mult timp statutul de curvar al soţului ei, una dintre replicile sale rămasă celebră a fost: S-ar putea să se uite la un alt bol cu paste, dar acasă există încă suficiente linguine.

Katie Holmes şi Tom Cruise

După cinci ani de căsnicie aparent fericită, ani de-a lungul cărora fiecare apariţie era o dovadă că există căsnicii fericite şi cupluri de nedespărţit, Katie Holmes şi Tom Cruise au divorţat cu mari trîmbiţe, în 2012. Cei doi au împreună o fetiţă, Suri care creşte, contrar dorinţelor tatălui, cu mama sa, iar motivul despărţirii se învîrte în jurul religiei actorului Tom Cruise, membru al Bisericii Scientologice, cu care Katie nu mai era de acord.

Brad Pitt şi Jennifer Aniston

Tot cinci ani a durat şi fericita căsnicie a celor doi actori despre care mulţi spuneau că formau unul dintre cele mai prezentabile cupluri. Se pare că Angelina Jolie i-a cîştigat inima lui Brad Pitt, chiar dacă acesta fusese profund îndrăgostit de soţia sa.

Jennifer Lopez şi Marc Anthony

Au cîntat împreună, au format o familie exotică şi fericită, el i-a îndrumat paşii în carieră, fiind un real sprijin motivaţional pentru Jennifer, dar la un moment dat nu au mai putut convieţui. Divorţul a fost unul extrem de dureros, cei doi mărturisind cu fiecare ocazie suferinţa, dar şi resemnarea eşecului.

 

Sursa: ONE.ro