DIVERTIS STIRI DE INTERES RATIONAL

* Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au decis aplicarea de sancţiuni penale pentru toţi moldovenii care nu înţeleg şi critică amnistia fiscală, ca lege de interes naţional. Astfel, toţi cei care vor denigra amnistia fiscală în presa scrisă, audio şi video, la mitinguri, petreceri de familie, în restaurante sau în grupuri mai mari de 3 persoane vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 50.000 la 10.000 de lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani pentru sabotaj şi uneltire împotriva ordinii constituţionale. Dacă UE, SUA, FMI şi BM nu vor înţelege filosofia economică a acestei legi şi nu-şi vor reevalua pozitiv poziţiile, Guvernul şi Parlamentul RM vor institui sancţiuni economice UE şi SUA şi îşi vor retrage calitatea de client-partener de împrumut al FMI şi BM, iar asta pentru că încasările bugetare de la Vamă şi Fisc sînt suficient de îndestulătoare ca RM să nu devină sclava acestor imperialişti.

* „Guvernul a aprobat, pe 1 August, o hotărîre privind trecerea a 144 de întreprinderi de stat și a cotelor părți din 72 de societăți pe acțiuni din proprietatea ministerelor în cea a Agenției Proprietății Publice. Între acestea – și Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM).” Abia de acum încolo, o să vedeţi ce „privatizări” vor urma!!! N-o să mai rămînă nimic de privatizat în toată ţara după alegerile parlamentare din 24 Februarie 2019!

* Printre multe altele, fixarea datei alegerilor parlamentare pentru data de 24 Februarie 2019 a mai fost luată în calcul de Plahotniuc şi din următoarea noimă: România preia Preşedinţia Consiliului UE şi speră că această instituţie, cu siguranţă, va recunoaşte legalitatea alegerilor pe care le va măslui el cum vrea aici. Se bizuieşte pe complicităţile lui cu mafioţii penali de la guvernare de la Bucureşti. Rămîne de văzut dacă România va apuca să se facă de rîs cu aceşti guvernanţi la cîrma Consiliului UE, întrucît se pare că, pînă atunci, vor fi striviţi de stradă, de românii neadormiţi.

* După ce conducerea RTEC promisese că primele cinci troleibuze cu aer condiţionat vor merge pe linie deja din luna Iulie, acum anunţă că acest lucru se va întîmpla începînd cu 1 Septembrie. „Primele cinci sisteme de climatizare pentru troleibuze sînt în proces de asamblare. Preconizăm ca pe data de 1 Septembrie să fie pe rute”, a declarat directorul interimar RTEC, Dorin Ciornîi. În total în acest an, se așteaptă punerea în circulaţie a 20 de troleibuze noi cu sistemul de condiţionare. Restul sistemelor de aerisire împotriva căldurii insuportabile din troleibuze vor exista din Toamnă, potrivit responsabililor de la RTEC.

Potrivit informaţiilor din interior de care dispunem, pînă în luna Martie 2019, toate troleibuzele vor fi dotate cu sisteme funcţionale de aerisire, iar din luna Mai şi pînă la sfîrşitul lui August 2019 toate troleibuzele vor fi dotate cu sisteme funcţionale de încălzire pentru călători.

Vanea GHINDĂ, imunolog, Centrul Naţional de Reglementare Termică Alternativă

Virginia Filip 15.08.2018 - 11:30

Asta cu sanctionarea persoanelor care critica amnistia fiscala, mi se pare demna de Republica Congo. Intr-o tara libera, asa cum se presupune ca este si a noastra, fiecare are dreptul sa-si exprime opinia. Dumnezeu sa-i apere pe modoveni de asa conducatori!