Diversiuni pentru acoperirea fraudarii alegerilor pentru Maia Sandu

Profesioniștii permanentelor ”schimbări” profitabile

Mihai CONȚIU

Încă de la demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, asistăm la cea mai masivă operațiune de dezinformare națională și internațională și la cele mai uriașe finanțări oculte în favoarea Maiei Sandu. Aici avem de-a face cu o diversiune fără precedent în istoria alegerilor din Republica Moldova, care o depășește de o mie de ori pe cea care a dus la căderea regimului Voronin. S-a apelat la diversiunile cele mai ușor de receptat de către unii alegători incapabili să le înțeleagă vicleșugul demonic.

Astfel, cei care vor să fraudeze alegerile în favoarea Maiei Sandu, acuză echipa lui Igor Dodon de fraude. Principalul lor ”argument” este prezența la urne a alegătorilor din regiunea transnistreană și a celor din Rusia, care, zic ei, ar vota majoritar în favoarea lui Dodon. Alegătorul simplu, dacă este și stimulat corespunzător, este tentat să creadă că chiar așa poate fi pentru că Dodon reprezintă Puterea în exercițiu. Nu mai vorbim despre faptul că acest tip de alegător este bombardat zilnic de o mașinărie mediatică de propagandă infernală. Aici vorbim despre posturi de televiziune ca Tv8, Pro Tv Chișinău, Jurnal Tv, puzderia de ONG-uri finanțate din exterior și care o susțin pe Sandu, despre mașinăria propagandistică și interlopă a lui Usatîi și multe, multe altele.

În consecință, toți acești acuzatori inoculează unor alegători ”convingerea” că presupusa fraudare a alegerilor de către Dodon e decisă ca o SENTINȚĂ anticipativă irevocabilă, una de care nu trebuie să se mire și să o accepte ca atare. O rezervă strategică pentru eventuale proteste, dezordini sociale! Prin urmare, oamenii sunt manipulați să fie atenți spre Transnistria și Rusia, deoarece, chipurile, doar de acolo vin ”presupusele fraude”. Veți vedea cum, în ziua alegerilor, toate mijloacele mediatice puse în slujba Maiei Sandu vor încerca să-i isterizeze pe moldoveni la maxim, exploatînd și umflînd acuzator cele mai banale greșeli, încălcări umane pe care le vor transforma ”în cele mai uriașe și senzaționale” tentative de fraudă! Dar veți vedea, cu siguranță, și numeroase provocări violente, la fel ca și în primul tur de scrutin! Vor declanșa o luptă pe viață și pe moarte, iar pentru asta, prin toate canalele lor mediatice, vor încerca să isterizeze populația la maxim!

Toți vor ca atenția moldovenilor și a observatorilor internaționali să fie îndreptată exclusiv spre Est, deși acolo va exista un număr infim de alegători în comparație cu cei din Vest. Acolo nimeni nu caută fraude, transportări organizate și gratuite pentru alegători la secțiile de votare și tot așa. Adică în România și în celelalte Țări europene nu vor fi fraudate alegerile în favoarea Maiei Sandu? Cît de naivi trebuie să fim ca să credem așa ceva?

În timp ce tot se vorbește despre ”transportul organizat” la secțiile de votare al alegătorilor din regiunea transnistreană, Ministerul Transporturilor din România a elaborat un proiect bine ticluit în favoarea Maiei Sandu. Potrivit acestuia, ”elevii” (rețineți: elevii!) basarabeni care au drept de vot vor putea beneficia de o călătorie gratuită cu trenul, pe 15 Noiembrie, la secțiile de votare din cele mai apropiate orașe. ”Aceștia vor primi gratuit biletul dus-întors la gările feroviare, la prezentarea carnetului de elev și a unui act care confirmă că sunt cetățeni ai Republicii Moldova”. Acest document nu se referă și la cei din București, Iași, Galați, Brașov, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța, Bacău, Suceava, Craiova, Sibiu și Oradea, iar asta pentru că acolo sunt secții de votare.

Așadar, este sau nu vorba despre transport organizat și gratuit? Vicleșugul enunțat în acest document constă în aceea că se spune că beneficiari vor fi ”elevii”, adică adolescenții liceeni. Dar cîți elevi de liceu au vîrsta legală care le dă dreptul la vot? Adică nu vor fi, cu precădere, și alte categorii de tineri și studenți îndemnați de profesorii lor să profite de această oportunitate, cei din alte orașe decît cele menționate? Suntem siguri că excluderea elevilor/studenților din orașele amintite este una mai puțin costisitoare și, în fond, inutilă: curatorul lor român va avea grijă să-i mobilizeze și să-i stimuleze exemplar! La cîți bani circulă și prin România pentru această ”operațiune… electorală”…!

În ceea ce-i privește pe alegătorii din Țările europene (nu pe toți, ci doar pe unii!), încă de dinaintea primului tur de scrutin li s-a inoculat profesionist un soi de ”psihoză electorală” a unei schimbări pe care nici ei n-o pot defini. Au apărut, pe rețelele de socializare, deja numeroase mobilizări din partea unor ”organizatori” moldoveni din diasporă, care oferă gratuit transportul la secțiile de votare. Fiți siguri că la procesul de votare din diasporă nu se va vorbi despre absolut nici o încălcare, tentativă de fraudare, de încălcare a Codului Electoral, ci doar despre ”mobilizări exemplare, așteptări la cozi cu orele, despre unii care vin de la sute sau mii de kilometri ca să-și exercite dreptul la vot” și multe alte astfel de secvențe propagandistice! Veți vedea cu cîtă savoare și ”revoltă acuzatoare”, după caz, vor reflecta televiziunile aservite și acestei schimbări dorite de diasporă!

Să nu uităm că toți acești activiști mediatici și ONG-urile de aici care o sprijină pe Sandu ”ca să facă schimbare” sunt aceiași care, în 2009-2010, au fost susținătorii, partizanii ”schimbării” care l-au susținut pe Filat, Ghimpu și alianța lor cu Plahotniuc!

Să nu uităm că toți acești activiști mediatici și ONG-urile de aici care o sprijină pe Sandu ”ca să facă schimbare” sunt aceiași care, în 2019, împreună cu cei pe care îi mobilizaseră în stradă, cereau ”schimbare” și îl conjurau pe Dodon să nu facă alianță cu Plahotniuc! Să nu uităm că, atunci, pe Dodon nu îl obliga nimeni să semneze cu cineva anume o alianță! Românii l-ar fi aplaudat primii dacă se alia cu Plahotniuc! Acum, aceiași români vor să se răzbune pe el tocmai pentru că nu s-a aliat cu Plahotniuc, nicidecum de dragul Maiei Sandu!

Să nu uităm că toți acești activiști mediatici și ONG-urile de aici care o sprijină pe Sandu ”ca să facă schimbare” sunt aceiași care, tot în 2019, au aclamat ”schimbarea” prin alianța dintre socialiști și ACUM!

Să nu uităm că toți acești activiști mediatici și ONG-urile de aici care o sprijină pe Sandu ”ca să facă schimbare” sunt aceiași care au aplaudat ”schimbarea” Maiei Sandu cînd și-a trădat propriul Guvern, provocîndu-i intenționat demiterea! De ce? Pentru că toți aceștia au intuit, au mirosit și atunci că această ”schimbare” le va aduce cîștiguri bănești, iar asta în permanente, repetabile perspective electorale! Pentru că și acum o susțin deoarece miros alte ”schimbări” de perspectivă și după ea dacă ar cîștiga! Pentru că știu cine este, că au văzut că este slabă, incompetentă, că nu are perspective politice și nu va rezista, ceea ce, pentru ei, înseamnă… alte perspective de ”schimbări” profitabile! Ca să știți!

 

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:42
03.04.24 - 13:44
01.04.24 - 12:39
01.04.24 - 12:46
05.04.24 - 19:01
05.04.24 - 17:10
05.04.24 - 17:10
07.04.24 - 00:04
06.04.24 - 13:48
07.04.24 - 00:09
05.04.24 - 17:07
06.04.24 - 13:46
09.04.24 - 12:16
02.04.24 - 12:29