DIVERSIUNEA CRIMINALA DE NEGARE A NOULUI CORONAVIRUS

Premierul britanic, pe drept cuvînt, i-a făcut nebuni pe adepții teoriei conspirației

În urmă cu cîteva zile, m-am urcat într-un troleibuz pentru că am văzut că nu erau decît opt pasageri. În troleibuzul respectiv se afla un tînăr de circa 25 de ani, fără mască de protecție. La solicitarea taxatoarei de bilete de a-și pune masca, pe care oricum nu o avea, insul respectiv, care se vedea că bubuie de prostie, i-a cerut taxatoarei să-l lase în pace cu prostiile astea. Dacă nu m-aș fi gîndit la calvarul medicilor, mi-aș fi dorit să-l văd pe acel individ primitiv conectat la aparatul de respirație mecanică, cu tubul acela chinuitor băgat pe gît pînă-n plămîni și să-l văd sfîrtecîndu-se de durere, chestie pe care i-am și spus-o. Un prost tînăr care crede că noul coronavirus este o conspirație universală! Cum este posibil să existe astfel de indivizi rudimentari și periculoși? Ei, bine, există!

Există, în mare, două categorii de oameni care nu cred. Prima categorie este cea a proștilor și a ignoranților ușor manipulabili. A doua categorie este reprezentată de cei care profită, politic și chiar financiar, de pe urma proștilor. Această a doua categorie, existentă la nivel mondial, deci și în Republica Moldova, verificat, inoculează prostimii ”convingerea” că nu există noul coronavirus, că a fost creat pentru ca Bill Gates (acum George Soros nu mai e la modă!) să vîndă omenirii un vaccin prin care să le implanteze oamenilor cipuri de control, că Pămîntul e plat, că tehnologia 5G are scopul să controleze planetar întreaga omenire, că marile corporații sunt părtașe la conspirația planetară, că masonii conduc lumea și multe altele. Chiar am văzut, acum cîteva săptămîni, pe Facebook, un moldovean care-și spărgea televizorul și telefonul mobil sub aceste influențe.

Toți acești conspiraționiști ”inundă” internetul cu cifre comparative, ceva mai mici, ale celor decedați din pricina noului coronavirus, cu cei morți din cauza cancerului, tutunului, drogurilor etc. Idiotul ”util”, însă, nu se poate gîndi că un cancer nu se transmite ca un virus, că, de fapt, de cele mai multe ori, se transmite genetic, că viciul fumatului și al drogurilor este o opțiune individuală și că, la fel, nu se transmite ca o gripă sau ca noul coronavirus.

Același idiot ”util” este incapabil, inteligența și instrucția școlară insuficientă neajutîndu-l, să priceapă că e manipulat, să aibă abilitatea de a se informa și afla că nimic din toate aceste diversiuni nu este adevărat. El nu e programat să știe că Bill Gates a donat sute de milioane pentru contracararea flagelului SIDA, că și acum donează sute de milioane pentru descoperirea unui vaccin împotriva noului coronavirus, că nu vrea să cîștige din acest vaccin alți bani pentru că are destui, căci este unul dintre cei mai mari miliardari ai planetei. Pămîntul e plat? Ce-i sub el, idiotule, pe ce se sprijină, pe razele Soarelui sau ale Lunii? De ce nu dai o gaură în el ca să vezi ce-i în partea cealaltă?

Inevitabila tehnologie 5G e tot o conspirație? Păi, dacă e așa, adepții ei de ce nu trec la papirusuri, nu se deconectează de la internet, nu renunță chiar și la telefon, așa cum a făcut-o moldoveanul pe care l-am văzut în urmă cu cîteva săptămîni pe Facebook? Dar cum se va descurca acest om cu eventuala lui familie stabilită peste hotare și care dorește să comunice cu el prin telefon, poșta electronică ori Skype? Recurge la scrisori prin Poștă? Păi și asta parcă sună a conspirație! Masonii conduc lumea? Păi, unii oameni mai deștepți se adună și ei în diferite cluburi ca să se apere de agresivitatea prostiei universale!

În aceeași ordine de idei, pentru adepții moldoveni ai teoriei conspirației, potrivit căreia transnaționalele ”le fură Țara”, să înceapă prin a nu mai merge să cumpere ceva de la Kaufland, de la Metro, să nu mai apeleze la serviciile Mobiasbanca, să nu-și mai cumpere mașini occidentale și să revină la căruțe, să-și cumpere prezervative de la fabrica ”Ionel” și tot așa!

Nu Guvernele sunt încă cele care profită de actuala pandemie, iar asta pentru că se luptă neputincioase cu ea, ci adepții teoriei conspirației care vor să demită aceste Guverne, precum și ”ideologii” neomarxiști și inculți ai Corectitudinii Politice!

Pentru ca să închei într-o notă mai zglobie și, totuși, reală aceste rînduri, să reținem că noul coronavirus nu afectează doar economiile naționale rostuite oficial de către Guverne, ci și tagma hoților de buzunare din cauza distanțării sociale obligatorii, astfel că vor fi din ce în ce mai tentați să se reprofileze pe politica Partidului Pro Moldova și a Partidului Șor, în plan local, apoi industria discretă a prostituției și altele.  

Mihai CONŢIU