Diversionistul politic Ticu tradeaza PPDA si pentru ca se vrea primar al Chisinaului

Rezolvarea conflictului transnistrean anulează românilor orice iniţiative unioniste

Mihai CONŢIU

Miercuri după-amiază, 18 Septembrie, deja cunoscutul politician traseist Octavian Ţîcu, oblojit în funcţia de deputat în Parlament sub umbrela politică protectoare a PPDA, în cadrul unui briefing de presă, a făcut cîteva declaraţii pe care de mult le anticipam şi noi şi care, prin (i)logica expunerii, îi contrazic statutul de intelectual pe care a ţinut să şi-l asume şi cu acest prilej. Am mai scris despre lacunele intelectuale ale lui Ţîcu,  aşa că nu mai revenim.

Aşadar, Ţîcu a anunţat, reţineţi, că „se retrage din fracţiunea parlamentară a PPDA şi va continua să funcţioneze ca deputat independent în cadrul Blocului ACUM”. Face asta, spune el cu ipocrizie, din cauza, atenţie!, „alianţei Blocului ACUM cu PSRM”.

Această motivaţie ipocrită şi ilogică, veţi vedea, este o diversiune în toată regula, a cărei menire este să submineze nu doar unitatea Blocului ACUM, ci şi guvernarea împreună cu majoritatea parlamentară angajată să reformeze Statul încă neeliberat pe deplin din captivitatea oligarhică a lui Plahotniuc. Ţîcu spune că părăseşte PPDA din pricina alianţei ACUM cu PSRM şi rămîne „independent” în interiorul ACUM, dar care-i noima? E ca şi cum şi-ar întrerupe consumarea relaţiilor conjugale cu nevasta, în schimb ar continua altele cu sora nevestei sub acelaşi acoperiş, chiar dacă ambele au aceleaşi gusturi vestimentare. Cum poate să părăsească PPDA spre a deveni independent de această formaţiune, în favoarea unei „independenţe” în cadrul ACUM, care oricum rămîne în alianţă cu PSRM, o alianţă din pricina căreia spune că pleacă din PPDA? Logica lui Ţîcu, însă, şi de această dată este în mănuşa de box.

În mod normal, dacă ar avea onoare şi demnitate şi ar fi şi intelectualul care pretinde, Ţîcu ar fi trebuit să-şi anunţe demisia din funcţia de deputat. Ca „independent”, care va fi utilitatea lui în Parlament pentru alegători? Absolut niciuna, pentru că nu va mai avea nici o susţinere majoritară în cazul în care ar fi în stare să elaboreze vreun proiect legislativ! Se va alia cu PDM, împreună cu Reniţă şi Carp, sub pretextul că nu mai există Plahotniuc? Nimic nu-i exclus, iar noi am anticipat şi am scris că Ţîcu face nu doar jocuri politice în avantajul „sistemului Plahotniuc”, ci favorabile şi mafiei politice româneşti murdare care i-a fost complice oligarhului.

Nu excludem să-l vedem, într-un final, şi pe el în fruntea vreunui partid unionist stimulat de „Bucureştiul securistic al lui Plahotniuc”. Toate acestea sunt motivate de scenariştii din umbră prin stupida şi diversionista „luptă împotriva influenţei ruseşti”. Aceşti demoni care se amestecă în politica moldovenească, pentru a nu le fi deconspirate schemele prin care au adus ţara sub stăpînirea exclusivă a lui Plahotniuc, vor să distrugă cu orice preţ această alianţă parlamentară şi de guvernare. Afacerile lor tenebroase cu acoperire politică sunt mai importante decît dezoligarhizarea şi stabilitatea internă a Republicii Moldova.

Din cîte suntem informaţi, pentru distrugerea actualei majorităţi parlamentare şi guvernamentale, a fost pusă la dispoziţie, pentru început, o sumă de 20 de milioane de euro. De ce e nevoie de atîţi bani, de ce vor fi suplimentaţi şi de ce e nevoie de cît mai multe partide unioniste? Teama României este soluţionarea conflictului transnistrean. Rezolvarea acestui diferend anulează orice şansă României de a mai spera la alipirea Republicii Moldova la România, fără Transnistria.

Următoarea misiune a lui Ţîcu: Candidatura la Primăria Chişinăului

Tot în cadrul briefingului de presă amintit, deja „independentul Ţîcu din cadrul Blocului ACUM”, adversar înverşunat al socialiştilor, a declarat că vrea să candideze la funcţia de primar al Chişinăului. Ca „un bărbat politic adevărat ce este”, nu a spus şi cine îl va susţine. A făcut, însă, un apel indirect tocmai la cel pe care l-a trădat, la Andrei Năstase. Lăudîndu-i prestaţia ca ministru de Interne, Ţîcu i-a sugerat clar că el ar trebui să fie candidatul unic al Blocului ACUM.

De asta rămîne „independent” în cadrul ACUM – ca să-i forţeze mîna pentru a-l desemna drept candidat, chiar dacă este în alianţă cu PSRM, o alianţă din cauza căreia a părăsit PPDA? El ştie că nu se va întîmpla aşa ceva, dar vrea să atragă de partea lui şi alţi deputaţi ACUM, alături de Reniţă şi Carp, iar asta ca parte a planului de subminare a alianţei dintre ACUM şi PSRM.

Rămîne să vedem cine totuşi îi va susţine candidatura lui Ţîcu, ce partid i se va cumpăra sau inventa, ce „conexiuni” ar putea face cu unii democraţi, timp în care vom înţelege mai bine dimensiunea trădării lui şi a disperării „reţelei româneşti”!

Au trecut trei luni. Ce a făcut Ţîcu în Parlament în afară de a vorbi fără noimă şi a refuza să participe la recuperarea Statului de sub dominaţia oligarhică? Vor mai trece alţi trei ani şi nouă luni şi, la fel, nu va face nimic, ci o să tot dea declaraţii ba unioniste, ba anti-ruseşti, ba împotriva socialiştilor, ba… împotriva tuturor! Veţi vedea!