DISPARITIA PAMINTULUI ESTE MAI APROPIATA DECIT SE STIA

Ucigaşul uriaş de la periferia sistemului solar poate provoca Apocalipsa

Astronomii americani spun că au găsit indicii serioase în sprijinul existenţei celei de-a 9-a planete a sistemului solar, aflată dincolo de orbita lui Pluto. Corpul ceresc, neconfirmat încă, ar putea cauza ploile de meteoriţi, provocînd evenimente de dispariţii în masă, potrivit unui studiu al fostului profesor în astrofizică, Daniel Whitmire. Acelaşi cercetător susţine acum că există mari şanse ca Pămîntul să fie distrus de această planetă curînd.

Cercetătorul David Whitmire, care a predat la la Univesitatea din Louisiana, susţine că există şanse ca Pămîntul să fie distrus de Planeta 9, avînd în vedere că tinde să „arunce cu asteroizi către noi”. Partea cea mai înspăimîntătoare este aceea că există ideea că acest lucru s-ar putea întîmpla chiar la finalul lunii Aprilie, relatează viralnova.com. Potrivit unui studiu, Planeta 9 (Planet Nine), aşa cum a fost ea denumită de cercetătorii din cadrul California Institute of Technology din Pasadena (Caltech), s-ar afla dincolo de orbita lui Neptun şi orbitează în jurul Soarelui într-un timp incredibil: între 10.000 şi 20.000 de ani.

Dimensiunile sale uriaşe (de 10 ori mai mare decît Terra) i-au adus şi denumirea de "cea mai planetă-planetă din Sistemul Solar". Existenţa corpului gigantic a fost detectată (dedusă, de fapt) după ce savanţii au observat cum 13 alte corpuri cereşti din Centura Kuiper, o zonă situată în apropierea planetei Pluto, se mişcă împreună de parcă ar fi legate de gravitaţia unui obiect uriaş.