DISCURSUL LUI VLAD BATRINCEA LA APCE: DACA NU OPRIM ACEST LUCRU, EUROPA VA DISPAREA!

Deputatul Partidului socialiștilor a venit cu o critică dură față de rezoluția adoptată de către APCE întru susținerea legalizării căsătoriilor dintre persoanele de același sex și adopțiile copiilor de către aceste cupluri, de către statele – membre a Consiliului Europei.

În special, după cum a mențional la ședința APCE Vlad Batrîncea, în ultimile decenii, Consiliul Europei a adoptat mai multe rezoluții menite să promoveze drepturile minorităților sexuale – de la transgenderi pînă la intersexuali, însă după cum se vede, toate acestea par a fi insuficiente pentru autorii rezoluției de astăzi.

”Observăm clar o consecutivitate a acțiunilor: în iunie, curent, Consiliul Europei a promovat o decizie care simplifică extragerea copilului din familie. A apărut o dispoziție potrivit căreia interesele copilului le prevalează pe cele ale familiei sale și a părinților săi. Dar, copilul nu este capabil să ia o decizie în propriile interese, și acest lucru este ignorat, principalul este extragerea copilului”, a spus el.

Potrivit lui Batrîncea, ”astăzi, se întîmplă următoarele: apare rezoluția care impune tuturor celor 47 de state membre ale Consiliului Europei să contribuie la înregistrarea căsătoriilor între persoanele de același sex și la recunosșterea drepturilor acestora de a adopta copii”.

În țara mea, în Republica Moldova, Constituția stipulează că o căsătorie înseamnă o uniune între bărbat și femeie. Respectiv, ajungem la conluzia că autorii acestei rezoluții ne spun despre necesitatea modificării Constituției, făcînd trimitere la hotărîrile Curții Europene pentru Drepturile Omului. Dar, CEDO niciodată nu a afirmat că are dreptul suveran al țării de a opera modificări în propria Constituție ar putea di sfidat pentru a respecta interesele unui oarecare grup de persoane. Acesta este un drept suveran al țării – cel de a-și avea propria Constituție. În Moldova, în luna septembrie, a avut loc Congresul Mondial al Familiei, la care au participat reprezentanți a peste 130 de țări. Acestea sînt valorile poporului nostru și ale Constituției noastre, iar astăzi, în Consiliul Europei țara noastră riscă să ajungă într-o situație foarte delicată deoarece noi sîntem obligați să respectăm propria Constituție”, a remarcat deputatul.

De asemenea, el a menționat că autorii rezoluției fac de cîteva ori referință la Curtea Europeană și susțin că statele-membre ale CE trebuie să-și coordoneze prevederile constituționale și propria politică în domeniul constituțional reieșind din drepturile minorităților sexuale. Mai mult de atît, statelor membre le este recomandat să se abțină de la operarea unor modificări în Constituție, care ar crea impedimente pentru înregistrarea căsătoriilor între persoanele de același sex. Prin acest raport cele 47 țări-membre ale Consiliului Europei vor ajunge într-o situație foarte dificilă, este convins socialistul.

”Credem, că a venit timpul să oprim acest atac organizat împotriva institutului familiei tradiționale. Foarte multe personalități marcante luptă pentru democrație și acești oameni au fost educație de o mamă și un tată, au fost născuți în dragoste, iar ulterior au ajuns să lupte pentru democrație în Europa și în lumea întreagă. Sîntem de părerea că institutul familiei necesită și el să fie apărat. Noi observăm situația demografică din Europa. Vedem că la doi maturi revine un singur copil – așa spune statistica. Noi credem că trebuie să ne oprim, în caz contrar, peste 50 de ani, Europa ar putea pur și simplu să dispară!”, a conchis Vlad Batrîncea.

Sursa: socialistii.md