Dirk Schuebel: “UE va acorda tot sprijinul necesar în vederea realizării obiectivului de integrare europeană”

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a avut, pe 15 martie, o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de rezultatele vizitei întreprinse de către Prim-ministru la Bruxelles la 14 martie curent, precum şi în privinţa perspectivei europene a Republicii Moldova.

Vlad Filat a menţionat că este mulţumit de rezultatele vizitei sale la Bruxelles, în cursul acesteia fiind reconfirmată susţinerea R. Moldova din partea oficialilor europeni în procesul de democratizare şi integrare europeană.

De asemenea, oficialii au discutat despre rezultatele rundei de negocieri în vederea semnării Acordului de Asociere, care s-a încheiat, pe 15 martie, la Bruxelles, cît şi a misiunii de evaluare a Uniunii Europene privind nivelul de implementare a acţiunilor comune RM-UE în vederea liberalizării regimului de vize.

Prim-ministrul Vlad Filat a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat ţării noastre, menţionînd că şi în continuare vor fi întreprinse toate măsurile necesare pentru continuarea cursului european al Republicii Moldova.

La rîndul său, Dirk Schuebel a menţionat că Uniunea Europeană va susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi democratizarea ţării şi va acorda tot sprijinul necesar în vederea realizării obiectivului de integrare europeană.

Un subiect al discuţiei a vizat situaţia politică din ţară, Vlad Filat şi Dirk Schuebel făcînd un schimb de opinii în acest sens.