Dirk Schuebel: “Sper că Moldova va realiza toate obiectivele propuse pînă la Summit-ul de la Vilnius”

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, crede că autorităţile moldovene îşi vor onora angajamentele asumate în procesul de negocieri a Acordului de asociere la UE şi a Acordului de Comerţ Liber pînă la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.

„Sînt absolut sigur că vom reuşi să realizăm toate obiectivele pe care le avem pentru summit-ul de la Vilnius şi este vorba nu numai despre Acordul de asociere şi Acordul de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător între Moldova şi Uniunea Europeană”, a declarat Dirk Schuebel, solicitat de reporterul agenţiei. Totodată, şeful Delegaţiei UE a adăugat că „următoarea rundă de negocieri va avea loc chiar săptămîna viitoare şi de aceea să aşteptăm rezultatele rundei acesteia şi vom vedea ce spunem după”.

Pe 11-13 martie, la Bruxelles se va desfăşura ultima rundă de negocieri în vederea semnării Acordului de Liber Schimb, iar pe 14-15 martie vor avea loc negocierile finale pentru semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Anterior, s-a anunţat că acordurile respective vor fi semnate în cadrul Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013. Negocierile din săptămîna următoare sînt privite de experţi drept un ultim pas spre realizarea obiectivului de semnare a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi a Acordului de Comerţ Liber.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, care a participat, pe 5 martie, la Forumul Investiţional Internaţional „Invest in Moldova”, ce s-a desfăşurat la Chişinău în zilele de 5-6 martie, a declarat că „faptul că atît de mulţi participanţi ai afacerilor din Europa sau din lume au venit în Moldova, în pofida acestei crize politice pe care o avem în ţară, reprezintă un semn bun. Asta înseamnă că comunitatea internaţională crede în Republica Moldova şi este sigură că această criză politică va putea fi depăşită”.

Moldpres

Socialmai mult