DIRK SCHUEBEL A FOST ALĂTURI DE MOLDOVA ÎN CEI MAI IMPORTANŢI ANI DE TRANSFORMARE

Dirk Schuebel a fost alături de Republica Moldova în cei mai importanţi ani de transformare şi modernizare, participînd în viaţa politică şi socială a ţării nu doar în calitate de observator, dar în calitate de participant interesat să ajute la dezvoltarea multilaterală a ţării. Aprecierile au fost făcute de prim-ministrul Iurie Leancă la ultima participare a lui Dirk Schuebel la un eveniment public în calitate de ambasador al UE la Chişinău.

„A fost alături de noi pe parcursul a 4 ani tumultoşi. Pentru activitatea sa a fost apreciat nu doar de noi, dar şi de şefii săi de la Bruxelles, fiind promovat într-o funcţie foarte importantă. Acum va fi responsabil nu doar de Republica Moldova, dar şi de toate ţările din Parteneriatul Estic”, a spus Iurie Leancă.

La rândul său, Dirk Schuebel a spus că Uniunea Europeană mereu a fost interesată să contribuie la dezvoltarea multilaterală a Republicii Moldova. Oficialul european a adăugat că în acest răstimp Uniunea Europeană a sprijinit Republica Moldova cu circa 43 de milioane de milioane de euro, alte 3 milioane de euro au fost acordate sub formă de asistenţă tehnică.

Mandatul ambasadorului Dirk Schuebel se încheie pe 31 August. Oficialul european şi-a început activitatea în Republica Moldova în Noiembrie 2009. În August 2013, acesta a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către preşedintele Nicolae Timofti.

Dirk Schuebel va fi înlocuit de către Pirkka Tapiola, care îşi va începe mandatul în luna Septembrie.

Sursa: IPN