Din ratiuni politice ticaloase, idiotii utili il ataca si pe reputatul artist Sandu Grecu

Recent, Președintele Igor Dodon a acordat diferite Ordine, medalii și titluri onorifice unor importanți artiști ai Republicii Moldova. Printre aceștia, se numără și Sandu Grecu, actor, regizor, fondator și director al Teatrului Național ”Satiricus” Ion Luca Caragiale și președinte al Uniunii Teatrale din Moldova, căruia i-a fost acordat ”Ordinul Republicii”.

Ca la comandă, criticii mahmuri ai Președintelui s-au năpustit în haită asupra artiștilor medaliați, acuzîndu-i că ”s-au vîndut” lui Dodon, sugerînd clar că aceste titluri au fost conferite pe criterii politice. Acești idioți utili și mercenari mediatici știu prea bine că nu este adevărat, dar ura și invidia le întunecă mințile.

Din respect pentru o corectă informare a oamenilor, aceștia nu ar recunoaște niciodată adevărul că Ordinile, medaliile și titlurile onorifice acordate nu sunt o inițiativă prezidențială. Realmente, Președintele doar semnează Decretele de acordare a distincțiilor și le înmînează personal celor merituoși, iar asta în baza hotărîrilor luate de către colective de muncă ori instituții de a înainta recomandări scrise, argumentate și, deci, motivate pe adresa instituției prezidențiale, în vederea decorării celor mai merituoși artiști, medici, profesori, savanți etc.

Acestor recomandări le sunt analizate autenticitatea meritelor, sunt vizate de consilierii de specialitate, iar abia după aceste proceduri ajung pe masa de lucru a Președintelui. Selectarea pe criterii politice este exclusă cu desăvîrșire, iar dacă analizăm listele nominale cu toți cei medaliați de către Președintele Dodon, vom înțelege că este adevărat.

Dacă e să ne luăm după ”logica” destrăbălată a acestor critici mahmuri, înseamnă că ei consideră că actorii Teatrului Eugen Ionesco ar fi trebuit să-l refuze pe fostul Președinte Voronin atunci cînd le-a dăruit un sediu pentru teatru, care a fost tot un gest fără nici o conotație politică.

În ceea ce-l privește pe Sandu Grecu, merită din plin ”Ordinul Republicii”. Grecu a scris pentru istoria teatrului național nu doar o pagină extrem de importantă, ci un volum cu un număr de pagini absolut impresionant, care este greu egalabil de cineva.

(M. C.)