DIN 31 MAI INCEPE VACANTA CEA MARE, DAR NU PENTRU TOTI ELEVII

Elevii vor pleca în cea mai mare vacanță din an care va dura trei luni și vor reveni în sălile de clasă pe data de 1 septembrie.

Pe data de 31 mai în toate școlile din țară va răsuna ultimul sunet. Elevii vor pleca în cea mai mare vacanță din an care va dura trei luni și vor reveni în sălile de clasă pe data de 1 septembrie.

Vacanța nu va începe pentru toți pe data de 31 mai. Absolvenții treptelor gimnaziale și de liceu vor susține evaluările naționale. Examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfăşura în perioada 4 iunie-14 iunie.

La examenul de Bacalaureat sînt așteptați aproape 19 mii de absolvenți de liceu. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Primul examen de absolvire a treptei gimnaziale va fi susținut pe data de 4 iunie la Limba și Literatura română. Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor şi Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat începe pe data de 5 iunie cu examenul la Limba şi Literatura română (alolingvi), pentru profilurile real, umanist, arte şi sport. Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte şi sport.

Examenul la limba străină din cadrul sesiuni de BAC va fi susținut pe data de 12 iunie. Al patrulea examen pentru fiecare profil în parte: real, umanist, arte şi sport, va avea loc pe data de 15 iunie. Proba la disciplinele şcolare propuse spre alegere se va desfășura pe 19 iunie. Ultimul examen din cadrul sesiunii de BAC va fi susținut la Limba şi Literatura ucraineană, bulgară și găgăuză pe data de 22 iunie.

Sursa: sputnik.md