DIN 1 APRILIE VA CRESTE PRETUL DE PROCURARE A ENERGIEI ELECTRICE

Potrivit ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate, începînd cu 1 aprilie 2019, este de 54,2 dolari/MWh, ceea ce reprezintă o creștere de două procente față de prețul actual de procurare a energiei electrice.

Compania ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” anunță că a finalizat procesul de contractare a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020.

”La etapa finală de adjudecare, doi potențiali furnizori, CERS Moldovenească și ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” s-au retras din concurs, prezentînd ofertele lor către S.A. „Energocom”, care a participat nemijlocit la ședința de adjudecare a ofertei. În urma negocierilor purtate, oferta inițială, prezentată de către S.A.„Energocom”, a fost îmbunătățită”, anunță furnizorul.

Potrivit ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate, începînd cu 1 aprilie 2019, este de 54,2 dolari/MWh, ceea ce reprezintă o creștere de două procente față de prețul actual de procurare a energiei electrice. Volumul de energie necesară întreprinderii de furnizare va fi asigurat de către ”Energocom” în proporție de 85 la sută de la CERS Moldovenească („Молдавская ГРЭС”) la prețul de 52,4 dolari/MWh și 15 la sută – de la ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” la prețul de 64,4 de dolari/MWh.

”Apreciem efortul depus în acest context de participanții la concurs, inclusiv activitatea Grupului de Observatori, în vederea identificării ofertei pentru Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” cu scopul semnării noului contract anual de achiziţie a energiei electrice”, anunță compania.

În prezent, clienții Gas Natural Fenosa plătesc pentru un kilowatt/oră (kW/h) 1,79 de lei.

Sursa: sputnik.md