DETALII PICANTE DIN VIAŢA ACTORULUI JACK NICHOLSON, DEZVĂLUITE ÎNTR-UN VOLUM BIOGRAFIC

Un nou volum biografic lansat recent în SUA prezintă noi detalii picante din viaţa celebrului actor Jack Nicholson. În paginile cărţii scrise de Marc Eliot sînt dezvăluite aspecte mai puţin cunoscute despre artistul acum în vîrstă de 76 de ani.

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre care autorul vorbeşte este relaţia ascunsă pe care Nicholson ar fi avut-o cu Meryl Streep, scrie Daily Mail. Cei doi actori s-au văzut pentru prima dată pe platourile de filmare ale producţiei „Heartburn”, în anul 1986.

„Jack a întîlnit-o pe Streep în prima zi pe platou. Nicholson a vrut să păstreze o oarecare tensiune între ei, înainte ca filmarea să înceapă. Potrivit lui Streep, ”, se arată în cartea intitulată „Nicholson”. „Pentru a rupe acea tensiune, chiar înainte de prima scenă pe care trebuia să o filmeze împreună, Nicholson a bătut la uşa rulotei lui Streep şi a întrebat-o dacă poate să-i folosească toaleta. Ea a spus că da. Şi aşa a dispărut tensiunea”, mai scrie Eliot.

Imediat după acest moment, au început să apară şi primele zvonuri referitoare la o anumită „apropiere” între cele două vedete. Mai mult, acestea au căpătat amploare şi mai mare după ce în anul următor, Jack Nicholson şi Meryl Streep au fost cooptaţi pentru a juca împreună în filmul „Ironwood”.

„Imediat ce au început filmările pentru „Ironwood”, toată echipa de producţie, dar şi ceilalţi care auziseră zvonurile, nu vorbeau despre scenariul filmului, despre regie sau decoruri, ci despre Jack şi Meryl”, povesteşte Marc Eliot în cartea sa.

Cei doi nu au comentat niciodată pe margine acestui subiect, deşi de mai multe ori fiecare dintre ei a arătat că au o legătură puternică. „Pentru mine, eşti perfectă şi te iubesc foarte mult! Dumnezeu să te binecuvînteze şi să binecuvînteze America”, spunea Nicholson în timpul discursul susţinut în aprilie 2004, cînd Mery Streep a fost recompensată cu premiul „AFI Life Achievement”.

În paginile volumului biografic se face referire însă şi la faptul că actorul ar fi consumat droguri în primii ani ai carierei sale cinematografice. Astfel, la începutul anilor ’60, Nicholson ar fi încercat cocaina, LSD-ul şi marijuana.

„Experienţa lui Jack cu drogurile i-a schimbat viaţa. După ce le-a încercat prima dată, a crezut că L-a văzut pe Dumnezeu. De asemenea, avea şi fantezii în care era castrat sau în care avea contact intim homosexual, dar şi revelaţii despre cum atunci cînd era copil nu ar fi fost dorit de nimeni (...) Jake a luat LSD mulţi ani”, dezvăluie autorul. De altfel, cu cîţiva ani în urmă, actorul chiar a recunoscut că drogurile l-au ajutat să fie „mai creativ” atunci cînd începuse să scrie scenarii de film.

Volumul dezvăluie şi aspecte mai delicate din viaţa actorului. Spre exemplu, pînă la vîrsta de 37 de ani, Jack Nicholson nu a ştiut că, de fapt, mama sa biologică era cea pe care o considera soră mai mare, iar tatăl lui era cîntăreţul Don Furcillo-Rose.

Cartea "Nicholson", de Marc Eliot, este deja disponibilă pe site-ul Amazon.