DETALII NOI DESPRE BARBATUL RETINUT CU FOCURI DE ARMA LA BRICENI: CE A MAI FACUT ANTERIOR

Era cercetat pentru contrabandă – astfel s-ar explica comportamentul agresiv al unui bărbat din Briceni în raport cu polițiștii de frontieră pe 10 noiembrie, apoi în noaptea spre 27 noiembrie. Respectivul este cercetat acum în patru dosare penale.

Unul dintre cei cinci bărbați din Briceni învinuiți de „ultragierea polițiștilor de frontieră” este cercetat acum în tocmai patru dosare penale, informează Procuratura Generală.

Trei dintre dosare vizează conflicte cu polițiștii de frontieră, iar în al patrulea este învinuit de contrabandă cu mărfuri din Cernăuți, Ucraina, în valoare de peste un milion și 850 de mii de lei (1.850.000 lei).

Este vorba despre bărbatul care se afla la volanul autoturismului pe care polițiștii de frontieră încercau să-l oprească, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie, lîngă Larga, Briceni, trăgînd patru focuri de avertizare în plan vertical.

Potrivit Procuraturii, în acea noapte, în apropierea satului Cotiujeni, Briceni, bărbatul, în stare de ebrietate, „a aplicat intenționat violența”, lovind un ofițer al Poliției de Frontieră cu ușa autoturismului și provocîndu-i o echimoză.

„Încercarea de evadare a eșuat atunci cînd acesta a tamponat poarta unei gospodării din sat, iar după accident, în noaptea zilei de miercuri, 27 noiembrie curent, acesta a picat testul la prezența alcoolului în aerul expirat. Procurorii au dispus reținerea făptașului, astfel încît justiția să fie înfăptuită potrivit legii, iar cauza să poată fi trimisă în judecată”, informează Procuratura Generală.

Potrivit legii, violența aplicată asupra persoanelor cu funcție de răspundere care se află în misiune este pedepsită cu amendă de pînă la 67.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 180 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

În cazul conducerii în stare de ebrietate, pedeapsa aplicabilă este munca neremunerată în folosul comunităţii, de la 200 pînă la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Procuratura anunță că va reveni cu detalii, „cu respectarea prezumpției de nevinovăție a persoanelor vizate, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale”.

Sursa: sputnik.md