DETALII IN CAZUL TRAGEDIEI DE LA PASCANI: O PERSOANA A FOST RETINUTA

Procuratura Generală a convocat astăzi un briefing de presă, la care a oferit unele detalii privind tragicul accident care a avut loc, luni seara, la o mină din satul Pașcani, raionul Criuleni.

Reprezentanții Procuraturii au precizat că pe acest caz au fost inițiate două dosare penale.

Oamenii legii au efectuat percheziții și au ridicat mai multe documente care se referă la activitatea minei din satul Pașcani, care aparține unui agent economic privat. Mai multe persoane au fost audiate, iar un angajat al întreprinderii a fost reținut. Procurorii au precizat că mina de extragere a calcarului din satul Pașcani, raionul Criuleni activează deja de mai mult timp și are aproximativ 50 de angajați.

La moment, prioritatea este stabilirea orei exacte la care a avut loc accidentul și cercul de persoane responsabile pentru producerea acestuia. Stabilirea orei este importantă deoarece urmează să se stabilească în detaliu cum a acționat fiecare persoană, de la momentul producerii accidentului și pînă la intervenția structurilor abilitate.

Ancheta urmează să stabilească mai multe aspecte ce țin de respectarea regulilor de securitate a muncii și de exploatare a utilajului din mină. Este nevoie de studierea aspectelor tehnice, iar aici va fi nevoie de implicarea specialiștilor.

Amintim că trei oameni au murit luni seara în urma prăbușirii tavanului unei mine de extragere a calcarului din satul Pașcani, raionul Criuleni

Soțiile celor trei bărbați au solicitat ajutorul oamenilor legii în jurul orei 20.00, cînd au văzut că aceștia nu se mai întorc acasă de la muncă. Imediat, în teren a intervenit prima echipă de salvatori, care a descoperit sub ruine corpurile neînsuflețite ale doi bărbați, iar al treilea a fost transportat la spital. Acesta a decedat la scurt timp în instituția medicală.

Sursa: sputnik.md