DESPRE RUSIA OFICIALA, CU OBIECTIVITATE

Care deja a declanşat Al Treilea Război Mondial

Autor: Mihai CONŢIU

Unul din paradoxurile Rusiei politice este şi acela în care oficiali ruşi se miră şi nu înţeleg cum este cu putinţă ca aproape toate popoarele cotropite de ei să nu-i iubească. Ba chiar să-i dispreţuiască, să-i urască să se teamă de ruşi aşa cum fiecăruia îi este frică de fiarele sălbatice sau de bandiţii interlopi.

Ca român, sînt purtătorul amintirilor părinţilor, bunicilor mei şi ale altor neamuri sau cunoştinţe despre atrocităţile, samavolniciile săvîrşite în ţara mea, România, de către „eliberatorii” ruşi. Ofiţerul sau soldatul neamţ, în timpul ultimului război mondial, ca aliat cu românii sau inamici în retragere de pe teritoriul ţării mele, nu-i violau şi nu-i jefuiau pe localnicii aflaţi în calea lor de retragere armată. Dacă aveau nevoie de o pasăre sau orice altceva de hrană din ograda românului – plăteau cît li se cerea! Aşa au plătit şi pe meleagurile moldoveneşti.

Ruşii în schimb, ca aliaţi, au făcut prăpăd – violuri, jafuri la vedere etc., căci nu fără rost a rămas în memoria colectivă a românului zicerea cu „davai ceas, davai palton, davai lampa de pe sobă!”. Fireşte că toate aceste atrocităţi nu le puteau comite fără acceptul tacit al comandanţilor lor militari şi politrucilor. Românul normal, căci este o normalitate să-ţi păstrezi memoria şi să-ţi dispreţuieşti adversarul care te-a cotropit, furat şi umilit fiind de către rus, nu are cum să iubească sau respecte Rusia politică.

Acum nu mai este un secret pentru nimeni, decît poate pentru ruşii dominaţi de Putin, că vinovaţii, în egală măsură, pentru izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial se fac cei doi mari criminali ai secolului XX – Hitler şi Stalin. Rusia lui Lenin şi, mai cu seamă a lui Stalin, a confiscat Tezaurul României, a ucis evoluţia civilizată a ţării mele cînd ne-a alungat regele din ţară, cînd a instaurat comunismul barbar şi a monitorizat asasinarea întregii elite politice, intelectuale, economice etc. a românilor, a jefuit România cu forţa sub pretextul „recuperării pagubelor de război” etc., iar acum elita politică rusească încă nu înţelege de ce românul nu poate iubi Kremlinul!

Dacă Rusia lui Stalin nu mi-ar fi cotropit ţara şi nu ar fi instaurat comunismul criminal, România avea şansa ca acum să fie la nivelul Elveţiei de astăzi. Rusia politică nu a fost niciodată exportatoare de civilizaţie. Cu cîţiva scriitori, pictori sau compozitori renumiţi, nu se poate transforma într-un porumbel al păcii, căci Rusia tot brutalitate şi primitivism exportă. Cunosc binişor ceva cultură rusă, dar la ce bun atîta timp cît am la dispoziţie culturi universale imense în raport cu cea rusă şi care, efectiv, au contribuit determinat la, să-i zicem, umanizarea mea şi a poporului meu.

Nici un imperiu nu a fost şi nu va fi veşnic, iar acest lucru va fi valabil şi pentru Rusia lui Putin de astăzi. Rusul politic îi reproşează, cu ipocrizie, românului, polonezului, balticului etc. faptul că este pro-european şi pro-american. Păi, politic, cu de-a sila, nu am fost aproape jumătate de secol pro-ruşi? Doar vedem şi simţim pe pielea noastră urmele sălbăticiei comunismului rusesc pe care ni le-a impus! De cealaltă parte, americanul, francezul, neamţul, britanicul şi ceilalţi europeni mă învaţă şi mă ajută să trăiesc decent, civilizat, tolerant şi în respect de sine. Dacă încă îi este greu poporului meu să se adapteze acestor standarde, asta se întîmplă tot din cauza mojiciei impuse neamului meu de către rusul politic invadator.

Nemaivorbind despre agresivitatea prezenţei ruseşti în Transnistria, uitaţi-vă ce atrocităţi săvîrşesc mercenarii ruşi în Ucraina! Cu făţărnicie criminală, Kremlinul spune că nu are nici un amestec. Aşa a spus că nu s-a amestecat şi în Transnistria. Cu tot ortodoxismul lor de paradă, mercenarii ruşi din Ucraina sînt mai curînd nişte ostaşi ai Iadului. Moscova politică, dacă ar fi umană şi pacifistă măcar convenţional, ar trebui să înţeleagă mai bine cît de mult este dezonorată de mercenarii pro-ruşi din Ucraina prin crimele pe care aceştia le fac în numele Rusiei.

Aceşti mercenari încalcă absolut toate regulile războiului. Ce altceva decît ură şi dispreţ pot atrage atîta timp cît, în numele intereselor ruseşti, îi umilesc atît de groaznic pe prizonierii ucraineni, pe care îi pun să-şi mănînce epoleţii, să se dezbrace etc.? Pentru astfel de agresori, încă nu s-au născocit pedepse chinuitoare pentru crimele pe care le comit. Cum să nu fii de partea Ucrainei în aceste momente?

Sînt de partea Ucrainei, iar asta pentru că este un instinct firesc, dar asta nu mă împiedică să mă gîndesc că avem în faţă doi adversari care parcă se merită unul pe altul, iar aici vorbesc, în mod subiectiv, ca român. Acelaşi călău Stalin, a oferit Ucrainei teritorii româneşti care nu i-au aparţinut niciodată, aici fiind vorba despre Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud. Asemenea rusului, ucraineanul nu vrea să recunoască în ruptul capului că acele teritorii istorice româneşti nu-i aparţin decît în virtutea unui rapt teritorial criminal. La Palanca ucrainenii parcă nu au creat Republicii Moldova probleme? Dar la Giurgiuleşti? Dar la Briceni?

Rusia politică de astăzi tinde să devină la fel de criminală ca cea a lui Stalin. Practic, sînt de părere că deja a declanşat Al Treilea Război Mondial. De asta are nevoie Putin ca să fie credibil în faţa ruşilor manipulaţi de el şi de generalii militari şi ai serviciilor secrete ruseşti! La ora actuală, Rusia sfidează absolut toate tratatele şi acordurile internaţionale. Sub pretextul agresiv al „apărării intereselor cetăţenilor ruşi din străinătate”, Rusia lui Putin a ajuns să-i protejeze pînă şi pe găgăuzii moldoveni pe care i-a adus cîndva aici în locul tătarilor nogai deportaţi!

Agresivitatea şi brutalitatea Rusiei politice a ajuns pînă acolo încît preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a ordonat Comisiei pentru afaceri externe să studieze posibilitatea votării unei declaraţii privind "anexarea" Republicii Democrate Germane de către Germania Federativă în anul 1989. Această măsură vine în urma unei iniţiative a deputatului comunist Nikolai Ivanov, care, spunînd că anexarea Crimeei a fost legală deoarece a existat un referendum, afirmă că în fostul RDG nu a avut loc un astfel de referendum. Mai crede cineva că Putin nu vrea să reinstaureze controlul rusesc în Europa de pînă la 1989? Pentru asta, însă, nu-i aşa că este nevoie de un război, care, totuşi, cred că va fi?!

„Misterul profunzimii slavone a ruşilor, în fond, nu-i nimic altceva decît primitivism, agresivitate, îndoctrinare şi autoiluzionarea cu nătînga convingere că rusul este eliberator al popoarelor. „Eliberează” mereu popoare de inamici inexistenţi şi uită să se mai întoarcă la casele lor.

Am scris aceste rînduri, fiind şocat, iarăşi, de imaginile în care mercenarii pro-ruşi îi umileau cumplit pe soldaţii ucraineni capturaţi de ei. Este drept că şi romanii îi umileau pe cei înfrînţi din popoarele cucerite de ei, pe care imperatorii, consulii sau marii comandanţi de legiuni romane şi-i purtau înlănţuiţi în urma cortegiului lor triumfal la intrarea în Roma, dar asta se întîmpla în urmă cu peste 2000 de ani, numai că Roma antică, spre deosebire de Rusia, a oferit umanităţii legi civilizatorii de care nici astăzi nu ne putem lipsi.

Am scris aceste rînduri poate şi din frustrarea că rusul politic m-a umilit naţional. Moldova este una dintre cele mai tolerante ţări din lume în raport cu etniile conlocuitoare. Cu toate acestea, rusul politic îi inventează false conflicte identitare.

La cît de primitiv şi agresiv este, rusul politic îşi permite „tupeul genetic” de a-l dispreţui pe moldovean, dorind să-l readucă în aceeaşi îndobitocire colectivă în care Putin îşi ţine supuşii cei mulţi. Pentru aceasta, însă, inventează tot felul de stafii politice băştinaşe ca Igor Dodon, Renato Usatîi, Formuzal etc. Acest lucru este cu putinţă întrucît brutalitatea şi primitivismul rusului politic a reuşit să pătrundă în felul de a fi, în structura, să-i zicem, genetică a unor astfel de indivizi.

Renato Usatîi, de pildă, are sau va ave şi el nişte copii, numai că aceştia vor fi nişte clone ale sale în spaţiul exclusiv rusesc, dar care, cu ipocrizie şi nesimţire, se vor înfrupta din plin din deliciile oferite exclusiv de Occidentul civilizat. Cu Dodon, însă, situaţia este şi mai dificilă. Chiar crede cineva că fiii săi nu se vor ruşina cu el dacă se vor dezvolta normal, dacă nu vor fi zombaţi încă de pe acum?

În cazul moldovenilor, fireşte că „civilizaţia bolşevică rusă” este de vină, iar asta şi pentru că, decenii în şir, sovieticii i-au transformat pe moldoveni în nişte „supravieţuitori cu orice preţ”, alimentîndu-i cu false iluzii sociale civilizatoare, făcîndu-i chiar să se mîndrească de faptul că sînt cetăţeni ai celui mai mare stat din lume – fosta URSS. Fireşte că am amici ruşi şi eu, dar ce legătură are asta cu cele scrise mai sus?