DESCHIDEREA AMBASADEI SLOVACIEI LA CHIŞINĂU ESTE UN MESAJ DE SOLIDARITATE ŞI SPRIJIN

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Miroslav Lajčák, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace, care a precedat deschiderea ambasadei slovace în R. Moldova. Iurie Leancă a subliniat că misiunea diplomatică va servi drept o punte de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale şi de atragere a investiţiilor în economia ţării noastre, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

De asemenea, oficialii au discutat despre dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv prin prisma priorităţilor Guvernului pentru 100 de zile. ”Sîntem axaţi pe îndeplinirea celor trei priorităţi care prevăd crearea noilor locuri de muncă, combaterea corupţiei, în special în sistemul justiţiei, şi eliminarea justiţiei selective, precum şi apropierea noastră de Uniunea Europeană. Graţie tangenţelor istorice pe care le au ţările noastre, sîntem interesaţi să preluăm experienţa Slovaciei pe aceste trei dimensiuni”, a spus Iurie Leancă.

La rîndul său, Miroslav Lajčák a reiterat susţinerea Slovaciei pentru schimbările sistemice pe care urmează să le facă ţara noastră. „Republica Moldova va face parte din primele trei ţări prioritare după sprijinul oferit de Guvernul slovac din Fondul de Asistenţă pentru Dezvoltare şi este singura ţară europeană care se va bucura de ajutorul nostru în mod prioritar”, a spus oficialul slovac. Miroslav Lajčák l-a invitat pe Premier să efectueze o vizită la Bratislava, la care urmează să se pună accentul pe cooperarea economică şi pe posibile proiecte investiţionale.