DESCHAMPS, INCLUS INTR-UN TRIO UNICAT IN LUMEA FOTBALULUI!

Francezul Didier Deschamps, 49 de ani, a devenit al treilea antrenor din lume care cîștigă Campionatul Mondial atît ca jucător, cît și ca antrenor, după ce naționala "cocoșului galic" s-a impus în finala contra Croației, scor 4-2.

Deschamps a cîștigat Mondialul ca jucător în 1998, iar anul acesta ca antrenor. Doar doi oameni au mai reușit această performanță: Mario Zagallo și Franz Beckenbauer.

Zagallo a cîștigat Cupa Mondială ca jucător de două ori cu Brazilia în 1968 și 1962. În calitate de manager, Zagallo a luat trofeul în 1970.

Patru ani mai tîrziu, Beckenbauer a cîștigat Mondialul ca jucător pentru Germania de Vest, iar în 1990 din postura de antrenor.

 

Declarațiile lui Didier Deschamps

"E frumos, e minunat. Unii jucători sînt campioni la 19 ani. Nu am făcut un joc extraordinar, dar am arătat că avem un mental puternic și am dat 4 goluri cînd trebuia. E o victorie meritată. Am pornit de departe, nu a fost ușor, dar prin muncă am ajuns aici.

Sîntem pe acoperișul lumii timp de patru ani. Am fost foarte supărat după ce am pierdut finala de la EURO, dar acum am depășit acest complex. Acest moment aparține jucătorilor, au muncit enorm în aceste 55 de zile, au făcut sacrificiul suprem. Iubim Franța, sîntem mîndri că sîntem francezi", a declarat Deschamps.

Alte performanțe remarcabile sînt semnate de trei dintre jucătorii celor două echipe. Francezul Varane a cîștigat în acest an atît Liga Campionilor cu Real Madrid, cît și Mondialul. Griezmann și Lucas Hernandez și-au trecut și ei în palmares două trofee importante în acest sezon: Europa League și Cupa Mondială.

Sursa: gsp.ro