DEPUTATII PSRM ALESI AU DECLARAT CA SINT PREGATITI SA LUCREZE IN ECHIPA

Pe 5 martie, deputații PSRM aleși în Parlamentul RM au susţinut un briefing în cadrul căruia au mulțumit alegătorilor pentru susținere și au declarat că sînt pregătiți să lucreze în Parlament, exclusiv în cadrul unei singure echipe și să realizeze programul electoral al Partidului Socialiștilor pe perioada întregului mandat de deputat.

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, în numele tuturor deputaților PSRM aleși, a adresat cetățenilor sincere mulțumiri pentru încrederea acordată Partidului Socialiștilor și candidaților PSRM în circumscripțiile uninominale. Greceanîi a anunțat că, la alegerile parlamentare din 24 februarie, din partea PSRM au fost aleși 35 de deputați, dintre care 18 deputați de pe lista de partid și 17 în circumscripțiile uninominale. Președintele PSRM a menționat că scopul briefing-ului organizat a fost acela de a evita speculațiile cu privire la rezultatele alegerilor și crearea oricărui tip de coaliții. Zinaida Greceanîi a subliniat că, pînă la validarea de către Curtea Constituțională a mandatelor deputaților din cadrul tuturor partidelor și blocurilor politice, PSRM nu va purta negocieri nici cu candidații independenți, nici cu partidele politice. De asemenea, a precizat că decizia care va fi luată de către Partidul Socialiștilor după validarea mandatelor va fi o decizie comună a tuturor deputaților PSRM. În cadrul briefingului, s-a dat citire următoarei declaraţii:

Declarația deputaților PSRM aleși în Parlament

„Noi, 35 de deputați ai Partidului Socialiștilor, aleși în Parlamentul Republicii Moldova, am primit mandatele de deputat datorită celor 440 de mii de voturi ale alegătorilor noștri, acordate pe 24 februarie 2019 pentru Partidul Socialiștilor. Cetățenii țării noastre ne-au oferit aceste mandate datorită susținerii echipei Partidului Socialiștilor. Alegătorii ne-au votat pentru ca să implementăm programul promis de către Partid cetățenilor Republicii Moldova.

Noi, deputații Partidului Socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova, promitem alegătorilor noștri că vom lucra în noul Parlament numai în cadrul unei singure echipe unite a fracțiunii Partidului Socialiștilor. În cazul în care vom fi presați, preferăm să renunțăm la mandatele de deputat, decît să trădăm echipa PSRM și alegătorii noștri. Sîntem conștienți de responsabilitatea noastră pentru viitorul țării noastre și ne declarăm angajamentul față de valorile, programul și obiectivele Partidului Socialiștilor, precum și de interesele fiecăruia dintre alegătorii noștri. Promitem să implementăm treptat programul electoral al Partidului Socialiștilor pe perioada întregului nostru mandat de deputat!”

Virginia Filip 12.03.2019 - 08:29

Bla, bla, bla. De fapt, tot ce inseamna PSRM este egal cu hotia. Ei vor sa pozez in bunii samariteni, ca sa-si construiasca o imagine buna, dar de fapt intentiile lor sunt altele.