DEPUTATII, DIN NOU IN PLEN

Deputații, deși nu toți, s-au reunit într-o nouă ședință. În sala de plen lipsesc mai multe fracțiuni parlamentare.

Ședința Parlamentului anunțată pentru astăzi are loc cu prezența a 60 de deputați. În sală lipsesc deputații fracțiunilor parlamentare ale Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, dar și fracțiunea Partidului Democrat.

Ulterior, și liderul grupului PRO Moldova, Andrian Candu, a anunțat că el și colegii săi părăsesc sala plenului.

În debutul ședinței, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a cerut să fie anunțată valoarea prejudiciului cauzat în urma protestului de ieri din Legislativ.

Conform raportului Direcției Tehnologii Informaționale și Telecomunicații, după evaluarea preliminară s-a stabilit că au fost defectate în totalitate bunuri în valoare de peste 16 mii de lei, iar valoarea prejudiciului bunurilor defectate parțial se ridică la peste 46 de mii de lei.

Mai mult, obiectele parțial defectate ar putea ieși din funcțiune în cel mai scurt timp, anunță secretarul general al parlamentului.

În context, Greceanîi a cerut să fie inițiată o procedură legală în vederea depistării și stabilirii persoanelor care se fac vinovate de deteriorarea bunurilor Parlamentului, procurate din banii publici.

Sursa: sputnik.md