DEMNITATE SI ONOARE DUPA CE TE-AI SUBORDONAT LUI GHIMPU?

Făţărnicia deputaţilor traseişti

În componenţa Blocului politic ACUM există cel puţin trei figuri de deputaţi care nu sînt capabili de o autoanaliză elementară măcar şi din considerentul că îşi arogă, cu fudulie, „obiectivitate, conştiinţă, pregătire şi devotament faţă de popor”. Dacă ar avea această însuşire, s-ar ruşina măcar pentru că ar constata cît de tîmpă şi penibilă este falsa lor „sobrietate atotcunoscătoare de aleşi ai poporului”. Ilustrativ, îi am în vedere ca figuri exponenţiale pe deputaţii Lilian Carp, Octavian Ţîcu şi Iurie Reniţă.

La fel ca şi Plahotniuc, Filip, Candu etc., aceşti trei deputaţi se strîmbă zilnic de durere „cu gîndul la bunăstarea şi viitorul moldovenilor”. Bineînţeles că nu fac nimic, nu au nici o putere de unii singuri, dar au prins ei vicleşugul că dacă se distanţează de colegii lor, dacă o fac pe independenţii, demonstrînd că doi plus doi fac cinci pentru că se pune şi socotitorul, atunci o să pară că muncesc, că au „demnitate şi onoare”.

Există aici o categorie politico-intelectuală de neam prost cum nu se găseşte prin alte ţări. Neamului prost de aici, care de regulă este imoral, fals şi arivist, i-a intrat în cap convingerea bălegoasă că poate fi considerat „elită” dacă se uită dispreţuitor la cei de stînga. Asta în condiţiile în care el, neamul prost, în tainele cele mai profunde ale subconştientului şi devenirii sale, este un avorton al stîngii, cei mai mulţi dintre ei venind de la coada vacii. Absolut toţi, direct ori indirect, sînt avortonii gîndirii sovietice de tip totalitar. Ştiu ce spun pentru că observ fenomenul de prea mult timp! Cam pe aici se plasează şi cei trei deputaţi pomeniţi. În caz de nevoie, pentru ei, nu pentru noi, le putem demonstra impotenţa, ipocrizia şi semianalfabetismul multiplu în pofida „strălucitelor” diplome universitare pe care le au. Spre exemplificare, vă propunem să vă aplecaţi deasupra deputatului Lilian Carp!

După ce Vladimir Ţurcanu a fost votat preşedinte al Curţii Constituţionale, Carp a ieşit la „rampă parlamentară” cu o declaraţie asumată din care noi trebuia să înţelegem că din ea ţîşneşte numai demnitate, onoare şi responsabilitate faţă de alegători. Apropo de „responsabilitatea faţă de alegători”! De cîte ori aţi fost tentaţi să puneţi mîna pe topor atunci cînd îi auzeaţi spunînd asta pe alde Plahotniuc, Filip, Candu, Sergiu Sîrbu, Marian Lupu, Dumitru Diacov, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Dorin Chirtoacă şi restul de haimanale politice?

Revenind la deputatul Carp, internat în Parlament în celula Blocului ACUM, acesta a declarat că dacă Vladimir Ţurcan nu o să demisioneze din funcţia în care tocmai fusese proaspăt votat, el, Carp, „nu îşi mai vede rostul de a mai face, fie politică, fie parte de echipă sau alta”, fiindcă el consideră „că putem schimba lucrurile, în primul rînd, dacă schimbăm abordarea cum se aleg oamenii în funcție”.

Acum observaţi cu toţii ambiguitatea exprimării acestui „ales al poporului”, care e aidoma logicii celui care l-a clocit politic, adică Mihai Ghimpu! Adică el ori nu-şi vede rostul în politică, ori într-o echipă sau alta! Băi, „alesule”, vezi că noi îţi plătim salariul şi restul de compensaţii! „Alesul” acesta, la fel ca şi Ţîcu şi Reniţă, nu înţelege că, dacă a intrat într-o echipă politică, trebuie să devină un şurub funcţional al acesteia, în termenii directivelor de alianţe politice convenite din start pentru scoaterea ţării din criză. Neconvenindu-i ceva, dacă ar avea demnitate şi onoare, Carp trebuia să renunţe imediat la mandatul de deputat. Sigur că nu o s-o facă şi va invoca tot felul de tîmpenii populiste cu caracter patriotard. Vrea ca oamenii să-l considere demn, deşi lui nu-i pasă decît de statutul de deputat.

Ca să vedeţi cît de inutil ar fi ca deputat dacă se distanţează de ACUM, ar trebui să ne spună cît de „funcţional” ar fi el ca „independent” şi cum ar rezolva problemele alegătorilor. S-ar uni cu cei din PDM? Dar ăia sînt minoritari? Cu ce fel de majoritate crede el că îi va ameţi pe oameni că o să poată şi să iniţieze vreo amărîtă de lege cu care să revoluţioneze Republica Moldova? Acest Carp este un fripturist, un arivist şi un demagog în toată ne-splendoarea lui.

„Revoluţionarul şi demnul deputat Carp”, fost profesor la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, a fost vicepreşedintele lui Mihai Gimpu, a fost deputat PL şi consilier al lui Dorin Chirtoacă. Păi despre ce fel de demnitate şi onoare putem vorbi, în cazul lui, atîta timp cît a fost ceea ce a fost sub Ghimpu şi Chirtoacă? La fel cum i-a trădat pe Ghimpu şi Chirtoacă, la fel trădează şi ACUM! Pînă să fie îmbrîncit în Parlament de către Ghimpu, Carp, pînă la 9 Decembrie 2014, a făcut parte și din Consiliul de Administrare al S.A. Apă-Canal. Ce căuta un profesor de educaţie fizică şi sport într-un astfel de Consiliu? Normal că retribuţii generoase de „trîntor liberal”!

Concluzia pe care o trag e aceea că alde Carp, Ţîcu şi Reniţă sînt frustraţi teribil de faptul că PSRM a făcut alianţă cu ACUM şi nu cu PDM, căci altminteri ar fi avut şi ei şansa să fie cumpăraţi, la kilogram de reprezentare în Parlament, de către Plahotniuc! Prea erau invidioşi pe preţurile cu care Plahotniuc îşi cumpărase „găinile parlamentare” ca să-şi învestească Guvernul Filip! Vom reveni pentru că repulsia e mare.

Mihai CONŢIU