Delegatia UE în Moldova, Ambasadele SUA si Germaniei ar putea media dialogul dintre Platforma DA si guvernanti

Grupul de intermediere al Platformei DA a avut întîlnire de aproape două ore cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. După întrevedere, reprezentanţii Platformei DA au declarat că Delegaţia Uniunii Europene va depune toate eforturile pentru a încuraja autorităţile să comunice cu grupul de intermediere al Marii Adunări Naţionale. „Am avut o comunicare foarte bună cu domnul Tapiola. Delegaţia UE va depune toate eforturile şi va încuraja autorităţile, care au declinat dialogul cu noi, să comunice cu grupul de intermediere şi reprezentare al Marii Adunări Naţionale. Nu ne rămîne decât să vedem cît de mult se va schimba atitudinea guvernanţilor”, a declarat Andrei Năstase.

„Delegaţia a fost dispusă să continuăm dialogul. Nu exclud medierea unui dialog cu autorităţile. Deşi poporul şi autorităţile ar trebui să comunice direct, fără intermediari. La 10:30, cînd ne-am întrunit la Consiliu, atunci au fost iniţiate discuţiile cu ambasadele, atît Delegaţia UE, Ambasadele SUA şi cea a Germaniei ne-au acceptat imediat”, a adăugat Andrei Năstase.

După întrevederea de la Delegaţia UE, reprezentanţii Platformei DA s-au deplasat la Ambasada SUA pentru a se întîlni cu ambasadorul James Pettit.

După trei zile de proteste, reprezentanţii Platformei DA nu au reuşit să se întîlnească cu premierul, preşedintele Parlamentului şi preşedintele ţării.