DELEGATIA PSRM A EFECTUAT O VIZITA DE LUCRU IN REPUBLICA POPULARA CHINEZA

În perioada 24-29 mai, delegația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, sub conducerea președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi a efectuat o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.

În cadrul vizitei delegația a avut întîlniri cu membrul Biroului Politic al Comitetului Central PCC, vicepreședintele Grupului de Conducere al Partidului PCC al Republicii Populare Chineze, Zhang Chunxian, cu conducătorul Direcției relații externe a Comitetului Central al Partidului Comunist din China, Sun Tao și cu consilierul său Shen Pailey, cu președintele adjunct al Asociației ”Aspirația Poporului Chinez pentru pace și reducerea armatei”, Zhou Li, precum și cu gubernatorul provinciei Hubei, Wan Seaodun și administratorul orașelor Wuhan și Huanshi.

În timpul întrevederilor din capitala chineză și din provincia Hubei, membrii delegației moldovenești au discutat despre situația socio-economică din Moldova și China, s-au familiarizat cu reformele structurale desfășurate în China, care au dat un nou impuls pentru dezvoltarea economiei chineze și mondiale.

S-a discutat despre posibila întrevedere a Președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și organizarea unui forum economic cu participarea întreprinzătorilor chinezi și moldoveni.

Cu conducerea provinciei Hubei, care se află pe locul 7 în China privind creșterea PIB-ului s-a ajuns la un acord privind înfrățirea orașelor provinciei Wuhan și Huanshi cu orașe din Moldova. Este de așteptat ca delegația provinciei Hubei să efectueze în Republica Moldova o vizită de lucru.

Părții chineze i-au fost propuse spre examinare un număr de proiecte sociale care ar putea fi implementate în Republica Moldova.

În contextul cooperării între Partidul Comunist din China și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, părțile au convenit să dezvolte și să aprofundeze relațiile dintre partide, să intensifice schimbul delegațiilor interpartiinice și parlamentare.

Delegația moldovenească a participat la prezentarea „Istoria PCC, reforma structurală în domeniul ofertei“, în care președintele PSRM a ținut un discurs.

Liderii Partidului Comunist din China au acceptat invitația Președintelui PSRM, Zinaida Grecianîi de a participa la celebrarea celei de-a 20-a aniversări a Partidului Socialiștilor RM, care va fi sărbătorită pe data de 1 iulie.

Sursa: socialistii.md