DECRETUL LUI IGOR DODON REFERITOR LA REFERENDUM A INTRAT IN VIGOARE

Decretul semnat de președintele Igor Dodon pe 28 martie, privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte, a intrat în vigoare prin publicarea acestuia în Monitorul Oficial de vineri, 31 martie.

Prima întrebare la care urmează să răspundă cetățenii este dacă susțin abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar. A doua întrebare ține de acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decît cele prevăzute în prezent și, ca urmare, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare se referă la reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra – la studiere în școli a Istoriei Moldovei.

Referendumul urmează să aibă loc pe 24 septembrie.

La o solicitare a Agenţiei de presă IPN, Comisia Electorală Centrală a precizat că, ţinînd cont de experiența ultimelor scrutine naționale, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la 75 de milioane de lei.

Sursa: democracy.md

Virginia Filip 06.04.2017 - 08:52

Bani cheltuiti degeaba. Noi,cei mai multi dibntre moldovenii care iubim cu adevarat aceasta tara, am raspuns anul trecut la cea mai importanta intrebare: pe cine votam. Insa a avut grija cineva ca in fruntea tarii sa ajunga presedintele care fizic traiaeste in Moldova, dar mintea si sufletul este in Rusia.