DECLARATIE IMPORTANTA A PRESEDINTELUI DODON

După ce a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Aleea Clasicilor din Chișinău, președintele Igor Dodon le-a spus jurnaliștilor dacă va participa sau nu la alegerile prezidențiale și dacă de Bobotează intra sau nu în apă.

În dimineața zilei în care s-au împlinit 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, președintele Igor Dodon a depus flori la monumentul acestuia din centrul Chișinăului, după care a făcut declarații pentru presă.

Dodon a fost întrebat dacă va participa sau nu la alegerile parlamentare pe lista PSRM, întrebare la care șeful statului a dat un răspuns echivoc, din care am putea înțelege că, cel mai probabil, nu va face acest lucru.

"Ați observat că încearcă să mă provoace diferiți actori politici pentru a intra în lupta electorală. Președintele Republicii Moldova, instituția prezidențială nu sînt parte a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Dacă voi participa sau nu, decizia va fi anunțată săptămîna viitoare. Dar cred că instituția prezidențială nu trebuie să fie implicată în lupta electorală pentru a se da provocărilor din partea unor actori care deja luptă pentru mandatul de deputat", a răspuns el.

În alt context el a fost întrebat cum s-a odihnit de sărbători cu familia. Dodon a răspuns că a avut o mică vacanță cu familia.

"Mai avem o sărbătoare importantă sîmbătă – Boboteaza, cînd obișnuiesc să mă scald în apă rece. Sper că voi face și anul acesta", a mai precizat președintele Igor Dodon.

Sursa: sputnik.md