DECLARATIA AMBASADEI FEDERATIEI RUSE IN REPUBLICA MOLDOVA

Ambasada Fderației Ruse este revoltată în urma declarației xenofobe a Ministrului Transporturilor al Republicii Moldova, I. Chirinciuc, la adresa persoanelor de naționalitate rusă, făcută de acesta pe rețeaua de socializare Facebook.

O jignire dură, referitoare la apartenență etnică, din partea unei persoane care deține o funcție publică înată reprezintă o încălcare flagrantă a dispozițiilor normativ-juridice, inclusiv a legislației în domeniul penal, precum și a regulilor de comportament civilizat în țările democratice ale lumii.

Este de neînțeles cum retorica șovină a membrului Partidului Liberal, I. Chirinciuc, care face parte din coaliția de guvernare, coabitează liniștit cu declarațiile conducerii Republicii Moldova cu privire la angajamentul său față de valorile europene referitoare la multiculturalism, toleranță și anti-discriminare, cu dorința de a obține reintegrarea țării.

Apare întrebarea: cum astfel de gesturi, din partea ministrului I.Chirinciuc corelează cu cursul declarat de Chișinău privind normalizarea relațiilor cu Federația Rusă, inclusiv pe făgașul acordurilor ruso-moldovenești atinse recent la diferite niveluri?

Credem că toana șovină a unei persoane oficiale din Republica Moldova va primi un răspuns adecvat din partea autorităților din țara gazdă, inclusiv din partea organelor de drept.

Serviciul de presă