DECLARAŢIE ŞOCANTĂ. DUMNEZEU ESTE RĂU, MONSTRUOS, MALEFIC, UN MANIAC ABSOLUT!

Cine a spus asta (VIDEO)

Stephen Fry, actor, scriitor, jurnalist, comediant, prezentator de show-uri de televiziune şi regizor, a şocat audienţa în cadrul unui interviu acordat într-o emisiune, la o televiziune irlandeză.

Întrebat ce i-ar spune lui Dumnezeu dacă el ar exista, actorul, un ateu convins, a dat un răspuns şocat, scrie Metro. "Ajungi la porţile Raiului, şi te întîlneşti cu Dumnezeu. Ce i-ar spunea Stephen Fry?", a întrebat Gay Byrne, gazda emisiunii "The Meaning of Life".

"Cred ca i-aş spune: cancer osos la copii? De unde şi pînă unde? Cum îndrăzneşti? Cum îndrăzneşti să creezi o lume în care există atîta suferinţă şi nu din cauza noastră? Nu e drept, este complet malefic. De ce ar trebui să respect un Dumnezeu capricios, rău şi prost, care crează o lume care este atît de plină de nedreptate şi durere? Asta aş zice. N-aş vrea să intru în Rai pe baza principiilor lui. Sunt greşite. (...) Dumnezeul care a creat acest univers (dacă a fost creat de Dumnezeu), este în mod foarte clar un maniac. Un maniac absolut. Totalmente egoist. Trebuie să ne petrecem toată viaţa în genunchi mulţumindu-i? Ce Dumnezeu ar face aşa ceva? Da, lumea e splendidă, dar în ea sunt de asemenea insecte al căror întreg ciclu de viaţă constă în a săpa în ochii copiilor făcîndu-i orbi, le mănîncă ochii dinăuntru spre în afara. De ce? De ce ne-ai făcut aşa ceva? Cu uşurinţă ai fi putut alege să ai o creaţie în care aşa ceva să nu fi existat. Este pur şi simplu inacceptabil. Deci, ştii, ateismul nu înseamnă doar că ei nu cred în existenţa unui Dumnezeu, ci presupunînd că există vreun Dumnezeu, ce fel de Dumnezeu este el? Este perfect clar că el este monstruos, complet monstruos, şi nu merită nici un pic de respect. Din momentul în care îl alungi, viaţa ta devine mai simplă, mai pură, mai curată, una care merită trăită în opinia mea", a declarat actorul britanic.

"Cu siguranţă, acesta este cel mai lung răspuns pe care l-am primit vreodată în această serie", a fost replica Gay Byrne, vizibil şocat de răspunsul lui Fry.

Priviţi momentul. Materialul video este subtitrat în limba română.

Articol preluat din Jurnalul.ro