DECLARAŢIA LUI VLAD FILAT CARE PUNE PUNCT TUTUROR SPECULAŢIILOR

Chiar dacă unii analişti consideră că, după alegerile din 30 noiembrie, ar putea fi formată o coaliţie largă, în care să se regăsească şi PCRM, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat ieri seara, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, că formaţiunea sa nu va face o coaliţie cu comuniştii.

„După alegerile din 30 noiembrie, în RM vom avea o coaliţie pro-europeană şi ţara îşi va continua parcursul european. În această perioadă, am fost în 800 de primării şi pot spune care este starea de spirit în societate. Recunosc că în fosta alianţă au fost unele greşeli, dar nu au fost făcute cu rea voinţă. Noi nu vom crea o coaliţie cu PCRM, pentru că avem de implementat Acordul de Asociere cu UE şi în acest caz, avem nevoie de sinceritate, dar eu nu cred că PCRM o are. Vladimir Voronin în ultima perioadă şi-a schimbat des poziţia sa. Mai probabil cu PDM vom avea o coaliţie, decît cu PCRM. Cu democraţii noi am realizat lucruri concrete, chiar dacă avem greşeli în comun”, a declarat politicianul, citat de Tribuna.

Vlad Filat a menţionat că, acum partidele trebuie să demonstreze maximă responsabilitate, deoarece aceste alegeri sînt foarte importante. În acest context, el a spus, că oamenilor trebuie să l-i se explice importanţa scrutinului din 30 noiembrie şi pericolul real care îi paşte, în cazul în care ei nu vor acorda votul pentru continuarea vectorului european.

Kristina GUREZ (tribuna.md)