DECANUL DE VÎRSTĂ AL OMENIRII ARE 112 ANI, ESTE SPANIOL ŞI TRĂIEŞTE ÎN SUA

Noul decan de vîrstă al umanităţii are 112 ani, este de origine spaniolă şi locuieşte în statul New York, a făcut cunoscut vineri Cartea Guinness a Recordurilor, la o lună după decesul predecesorului său, japonezul Jiroemon Kimura, transmite AFP.

Salustiano Sanchez Blazquez trăieşte în Grand Island, o localitate din apropiere de Cascada Niagara, la graniţa cu Canada, a precizat într-un comunicat Guinness, care i-a decernat titlul. Jiroemon Kimura a murit, pe 12 iunie, de moarte naturală la vîrsta de 116 ani. Potrivit celor de la Guinness, la 115 ani, Misao Okawa, născută în Japonia în 1897, deţine titlul de cea mai în vîrstă femeie din lume.

Sanchez Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar din provincia Salamanca (vestul Spaniei) şi a emigrat în Cuba la vîrsta de 17 ani. Din Cuba, el a plecat în Statele Unite ale Americii în august 1920. În 1934 s-a căsătorit cu Pearl, cu care a avut doi copii, John, 76 de ani, şi Irene, 69 de ani. El are şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi 5 stră-strănepoţi. El atribuie longevitatea sa faptului că în fiecare zi consumă o banană şi înghite un analgezic.