De unde vin "gazîli" în Europa?

Cît de mult depinde Europa de gazul ruşilor. Harta dependenţei energetice

V-aţi întrebat vreodată cît depinde Europa de gazul rusesc? Sau cît de dependentă energetic este România faţă de alte state Europene?

Conform datelor de pe energy.eu, care au ca referinţă anul 2009, statul de care Europa era cel mai dependent în ceea ce priveşte gazele naturale era Rusia. Astfel, nu mai puţin de 34% din totalul importurilor de gaze naturale aveau ca sursă Federaţia Rusă.

Pe locul al doilea se afla Norvegia, cu 31% din totalul importurilor europene de gaze naturale. În ceea ce priveşte importurile de petrol, 35% sunt din ţările membre OPEC, 33% din Rusia şi 15% din Norvegia.

Care sunt statele europene cele mai dependente energetic?

Malta are 100% dependenţă energetică, în timp ce Luxembourg depinde de importuri în proporţie de 97,6%, deşi este considerat cel mai bogat stat european. Pe următorul loc se află Ciprul, tot cu 97%. Veste bună: Dintre statele dependente energetic, România are cel mai mic grad de dependenţă energetică din Uniunea Europeană. Singura ţară din UE care este exportator net de energie este Danemarca.2 RUSIA.jpg

 Sursa: Capital.ro

Pasha Pchiebann 01.04.2013 - 20:25

Dacă ești gata să ajuți țara cu propuneri concrete, aderă la grupul nostru contra corupției! joshotsii.blogspot.com (joshotsii)