DE UNDE AU OAMENII ASTIA ATITI BANI, DACA NU DIN FURT?

Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!

Am citit în Curentul.md o ştire care, instinctual şi de bună credinţă, deşi sîntem în Postul Paştelui mă-sii, m-a făcu să scap şi o înjurătură. Este vorba despre Valentina Buliga, fost ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care şi-a cumpărat o maşină de peste o jumătate de milion de lei.

Cocoana asta, ca ministru al Muncii, acum deputat în Parlament, a obţinut, în anul 2014, venituri în sumă de 158 de mii de lei de la locul de muncă, conform datelor scrise de mînuţa ei puhavă în declaraţia de avere. Ca ministru al Protecţiei Sociale, madam Buliga a mai dobîndit 80 de mii de lei în urma vînzării automobilului de marca Skoda, anul producţiei 2009. Cam tot în acea vreme, coana mare făleşteancă şi-a mai cumpărat, în 2014, un automobil de model Hyundai Santafe, fabricat anul trecut, în valoare de 622 de mii de lei. În plus, madama Buliga mai are în proprietate şi caii putere (ca să nu le zic armăsari!) ai unui automobil Volkswagen Passat, fabricat în 2009, cumpărat în 2013 cu suma de 9 mii de euro. Ca ministru al Familiei, cloşca asta politică pre nume Buliga are în proprietate o vilă în oraşul Codru, municipiul Chişinău, a cărei valoare cadastrală constituie 257 mii de lei. Cum să nu se hodinească o ministră aşa obosită de atîta protecţie socială cum e doamna Buliga?!

Est timp, soţul fostei domnişoare Buliga, căci este şi măritată, a obţinut venituri băneşti de circa 90 de mii de lei. Cocoana Buliga, însă, fiind măritată, are şi copii. Care-s darnici! Care, cică, i-au dat, anul trecut, 150 de mii de lei! Aşa, din afecţiune filială!

De ce îmi vine să înjur de Paşti şi de Dumnezei cînd o compar pe cocoana asta, boieroaică înfoiată, cu amărîţii de oameni cărora zice că le-ar fi apărat interesele? Păi, grijania mă-sii de treabă, dacă adunăm 158 de mii de lei, obţinuţi de ea de la locul de muncă, cu 90 de mii de lei, banii soţului, şi cu 150 de mii de lei, dăruiţi ei de ştrengarii de copii, ajungem la un total de 298.000 de lei.

Atunci de unde, mama dracului şi a sărăciei, a avut această babeta prefăcută rău restul de bani de pînă la 622 de mii de lei, suma cu care şi-a cumpărat un automobil de model Hyundai Santafe? I-a împrumutat? Dar pentru haleală, ţoale şi alte alea tot din împrumuturi s-a descurcat? Nu cred, căci pe faţa ei nu scrie „nebun”, ci şmecheroaică! De unde, totuşi, are atîta bănet? Ori i i-o fi dat Vladimir Plahotniuc, a cărui subt-pusă politic este, ori o fi lăsat-o acelaşi Plahotniuc să fure într-o veselie cît a fost, în bătaie de joc faţă de bunul simţi şi cetăţenii acestei ţări, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Dacă sînteţi atenţi, veţi auzi că demnitarii noştri vorbesc despre lupta cu corupţia şi ştiu ei ce spun, iar asta pentru că luptă împreună cu ea pentru extindere, nu împotriva ei. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei chiar că este unul dintre acele sectoare în care o Procuratură din altă lume civilizată, nu cea locală, a lui Plahotniuc, ar trebui să-şi bage nasul şi să-i pună cătuşe sado-masochiste madamei Buliga. Tu-i santafeul mă-sii de co-rupţi-în cur de grija populaţiei!!

De unde, cristelniţa şi adineaurea mă-sii de treabă are babeta de Buliga 622 de mii de lei ca să-şi cumpere o maşină de mafioţi sau milionari, 9 mii de euro ca să-şi fi cumpărat un automobil Volkswagen Passat, o vilă în oraşul Codru de 257 mii de lei şi ce-o mai avea, căci doar nu doarme pe caldarîm sau prin parcurile din Chişinău, alături de boschetari? Dar ce conturi bancare o fi avînd…

Paşte fericit în Paştele mamii lor de bandiţi şi hoţi din Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei!!!