DE LA 1 APRILIE PESCUITUL ESTE INTERZIS

În perioada 1 aprilie-30 iunie va fi interzis pescuitul industrial/comercial, sportiv şi de amator în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Mediului, de la 1 aprilie a fost desemnată perioada de prohibiţie pentru următoarele regiuni: în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea pînă la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari şi în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca şi în braţul Turunciuc. De asemenea, în aceeaşi perioadă este interzis pescuitul în obiectivele acvatice piscicole, altele decît cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole. În perioada la 8 aprilie-6 iulie, este interzisă orice activitate piscicolă în rîul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a R.  Moldova cu Ucraina pînă la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca şi pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca pînă la satul Giurgiuleşti şi în bălţile Manta.

Perioada de prohibiţie a pescuitului a fost stabilită în conformitate cu Acordurile bilaterale cu România şi Ucraina în domeniul reglementării pescuitului în bazinele acvatice piscicole naturale şi a cercetărilor ştiinţifice elaborate de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Mediului.

Moldpres