DE LA 1 APRILIE ESTE INTERZIS PESCUITUL

De la 1 aprilie, în toate rîurile şi lacurile de acumulare din Moldova va fi interzis pescuitul. Perioada de prohibiţie va dura pînă pe 30 iunie.

Nu se va putea pescui în rîul Prut, de la frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina pînă la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca, în rîul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca pînă la satul Giurgiuleşti şi în bălţile Manta.

De asemenea, interdicţia se va aplica în bazinul fluviului Nistru, în Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea pînă la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari şi în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca şi în braţul Turunciuc.

Juristul din cadrul Serviciului Piscicol, Victor Zaharcov, a menţionat că amenzile prevăzute pentru pescuitul în locurile interzise oscilează între 100-400 de lei pentru persoanele fizice şi de la 4000 la 6000 de lei pentru persoanele juridice.

Permisul pentru pescuit se eliberează de către Serviciul Piscicol. Pentru o zi acesta costă 30 de lei, iar pentru un an 300 de lei. Pensionarii plătesc 15 lei pentru un permis de o zi şi 150 de lei pentru un permis de un an.

Sursa: IPN